Nederlands team in parade door Pools stadje Opole

6374
24 jun 2011

Met een ceremonie en een parade door de stad is het Europees Kampioenschap zoetwatervissen gisteravond officieel geopend. Het Poolse plaatsje Opole vormt dit weekend het decor voor de beste vissers van Europa.

Klik hier voor de website van de Poolse organisatie met een filmpje van de opening en van de officiële training.

Het Nederlands team is er klaar voor, vrijdag (de laatste trainingsdag) worden de laatste puntjes op de i gezet. Na het openingswoord van de voorzitter van de internationale federatie trokken de teams in een parade door de stad waarna ze bijeen kwamen op een groot plein. “Het was een ingetogen maar mooie ceremonie zonder al te veel poespas”, vertelt bondscoach Jan van Schendel.

  

De openingshandeling werd overigens niet net als tijdens andere grote toernooien aan de vooravond van de wedstrijden gehouden, maar is bewust een dag naar voren gehaald. Zo kunnen de wedstrijdvissers zich op de laatste dag vol naar de eerste wedstrijd toeleven en de laatste voorbereidingen treffen. Van Schendel: “Een prima beslissing, want voorafgaand aan een EK moeten de vissers nog maar met één ding bezig zijn.”

  
           John Savelkoul                                                     Jo Adriolo

Getraind werd er ook nog, al kon de bondscoach niet anders melden dat er opnieuw zeer slecht werd gevangen. Zelfs de baarzen die zich andere dagen nog lieten zien, waren gisteren afwezig. “We zullen ons vooral gaan richten op het vangen van kleinere vis als alver en grondelingen. Op die manier proberen we nog aan wat gewicht te komen. Een bonusvis als brasem is alleen maar mooi meegenomen.” Vandaag traint het Nederlands team voor de laatste keer. Het neemt dan plaats naast Engeland. “Dat stemt mij tevreden, want van de Engelsen kunnen wij nog veel leren. Zij beheersen de lichte visserij op kleiner spul goed en dat kan hier goed van pas komen.”

Na het openingsritueel is het team gisteravond teruggekeerd naar het vakantiepark op zo’n vijftien kilometer van Opole. Avonden die vaak worden doorgebracht met het uitwisselen van verhalen. Verhalen die naarmate de avond steeds sterker worden. Aldus de bondscoach met een glimlach.

Aan dit EK doen 27 landen mee, waarbij Frankrijk, Italië, Engeland, België, Polen en Servië de favorieten zijn.
Outsiders zijn Nederland en de Hongaren

 

Hoofdsponsor wedstrijden Zoet Sernioren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.