Haringvlietsluizen toch op een kier voor vissen (video)

7981
24 jun 2011

Het kabinet wil de Haringvlietsluizen toch openzetten voor de trekvissen als zalm en aal. Tot nu toe weigerde het kabinet nog om het omstreden Kierbesluit uit 2000 uit te voeren, maar volgens Haagse bronnen komt daar verandering in.

De druk vanuit binnenland (waaronder Sportvisserij Nederland!) en buitenland was groot om de Haringvlietsluizen toch op een kier te zetten om trekvissen weer in de rivier te krijgen, zoals eerder internationaal was afgesproken.

Bekijk hier de video:

Verzilting

Andere landen hebben al een paar honderd miljoen euro geïnvesteerd in sluizen en milieumaatregelen en ze dreigden Nederland met claims als het kabinet de afspraken niet zou nakomen.

Nederlandse boeren in het Haringvlietgebied waren bang dat door het kierbesluit hun gronden zouden verzilten. Naar verluidt treft het kabinet nu maatregelen waardoor de zoetwatervoorziening voor de boeren niet in gevaar komt.

Bron: NOS

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.