Nederland kan niet pieken tijdens eerste dag EK in Polen

6786
25 jun 2011

Het Nederlands team zoetwatervissen heeft tijdens de eerste dag van het EK in Polen niet kunnen pieken. Met 29 punten staat de Nederlandse delegatie op de achtste plek. Teleurstellend, maar niet geheel kansloos, oordeelde bondscoach Jan van Schendel na de wedstrijd.

In totaal werden door de vijf vissers uit het Nederlands team 460 vissen gevangen, ‘goed’ voor slechts 1600 gram. “Het geeft meteen aan dat het om zeer klein spul gaat. Over het hele parcours is niet één brasem gevangen. Een kopvoorn was vandaag de zwaarste vis die gevangen is. En dat te bedenken dat het morgen waarschijnlijk nog slechter is.”

Uitslag 1e dag - teams

Uitslag 1e dag - individueel

Uitslag 1e dag - vakken

Hoewel Van Schendel nog niet bij de pakken wil gaan neerzitten, geeft hij aan dat hij blij is als dit EK erop zit. “We hebben een fantastische week gehad met die jongens. Maar voor deze visserij kom je niet helemaal naar Polen. Er zit totaal geen systeem in, je kunt er geen pijl op trekken. Het feit dat enkele toplanden het nog minder hebben gedaan dan ons zegt al genoeg. Ik hoop dit nooit meer mee te maken.”

  
Bert Aufderhaar bereidt zijn voer                    Het deelnemersbord van Bert Aufderhaar


De top-3 van vandaag was dan ook in twee opzichten redelijk verrassend met Spanje op de eerste plek (11 punten) en Polen op de derde plek met twintig punten. Frankrijk, dat vooraf al tot een van de favorieten werd gerekend, maakte de favorietenrol waar door op plek twee te eindigen met 16,5 punten.

De vis werd vooral kortbij gevangen, op 4 à 5 meter of op 8 à 9 meter. De vangst bestond uit klein spul in de vorm van alvers en grondelingen. Twee mannen uit het Nederlands team vingen baars. Het team maakt zich inmiddels op voor de tweede dag, die hopelijk beterschap brengt. “Dit EK kent grote verrassingen. We hebben weliswaar een achterstand goed te maken, maar er liggen nog kansen. Zolang die er zijn gaan we voor het hoogst haalbare. Garanties zijn er immers niet te geven tijdens dit toernooi.”


Kanshebber Will Raison (Eng.) tijdens de wedstrijd

 

Hoofdsponor wedstrijden senioren zoet.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.