Nederland met opgeheven hoofd naar huis

7353
26 jun 2011

Het Nederlands team zoetwatervissen heeft de tegenvallende eerste dag van het EK in Polen niet kunnen goedmaken. Hoewel de officiële uitslag nog niet bij bondscoach Jan van Schendel bekend is, is zijn team waarschijnlijk achtste geworden. Een verdienstelijke plek waar de bondscoach gezien de omstandigheden dit EK mee kan leven.

Een EK om snel te vergeten

Een EK om zo snel mogelijk te vergeten, zo was bondscoach Jan van Schendel van mening na afloop van de tweede wedstrijd van het EK. “Het is een zeer teleurstellend EK geworden gezien de slechte vangsten. Ik wil er niet te veel woorden meer aan vuil maken, maar eigenlijk was het te triest voor woorden.” Daarmee doelt Van Schendel op de slechte vangsten gedurende de voorbereidingsperiode en het toernooi dit weekend.

Vangst

De vangst van de Nederlandse delegatie bestond zondag uit een aantal baarzen, grondelingen en alvers. Met 32 punten goed voor de elfde plek. Over het algemeen werd er zondag iets beter gevangen dan zaterdag. Zo werden er een paar brasems gevangen. Opmerkelijk was de vangst van tien zeelten. 


Het erepodium met de drie beste teams van het EK

Ondanks het enigszins teleurstellende resultaat hebben de mannen van Van Schendel een fantastische week gehad. “Ik kan die jongens niks verwijten. Ze hebben gedaan wat ze konden. Er zijn nu eenmaal een paar toplanden die de visserij op kleine ‘prutsjes’ iets beter beheersen dan wij.” De top drie van de landenteams ziet er na gisteren in ieder geval helemaal anders uit met Frankrijk op de eerste plek, Spanje als tweede en de Belgen op de derde plek.


Het erepodium met de 3 beste deelnemers van het EK

Viktor Walczak uit gastland Polen is de nieuwe Europees Kampioen. De zilveren en bronzen medailles waren voor Paul Louis Lafont uit Frankrijk en Hans Slegers uit België. 

Uitslag landen

Uitslag individueel

Meer informatie op de Poolse website

Tekst:: Paul Begijn

 


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.