Aanbieding Sportvisserijvisie Delta Tij

4654
28 jun 2011

De sportvisserij levert een belangrijke bijdrage aan de regionale economie. Dat is één van de boodschappen van ‘Delta Tij’, de visie van Sportvisserij Zuidwest Nederland op de sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta. Deze wordt op 30 juni aanstaande aangeboden aan Dhr. Van Beveren, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

Uit de visie blijkt dat de sportvisserij ondanks een veranderende visstand en diverse andere veranderingen in het gebied nog altijd een factor van belang is voor de regio. De economische waarde is groot. Per jaar vissen circa 300.000 unieke sportvissers één of meerdere keren in het gebied. Gezamenlijk geven zij ruim 90 miljoen euro uit, wat ten goede komt aan de lokale en regionale economie.

Toerisme

Niet alleen de circa 60 hengelsportzaken en 50 sportvisserijschepen profiteren hiervan, maar ook bedrijfstakken als de horeca en de watersportbranche pikken een graantje mee. Bij bovenstaande getallen zijn de buitenlandse sportvissers buiten beschouwing gelaten. Met name in de zomermaanden leveren ook deze toeristen – vooral Duitsers en Belgen – een belangrijke bijdrage aan de aan de hengelsport gerelateerde bedrijvigheid.

Toegankelijkheid

Enkele belangrijke speerpunten in de visie zijn het behouden en verbeteren van de toegankelijkheid van visstekken, samenwerking en afstemming met andere gebruikers en het verbeteren van de mogelijkheden voor aasspitten door sportvissers.

Met de visie als leidraad zal Sportvisserij Zuidwest Nederland zich in de komende jaren actief inzetten voor het realiseren van de genoemde doelen en wensen, zodat de sportvisserij ook in de toekomst behouden blijft als belangrijke vorm van recreatie in het gebied.

Bron: Sportvisserij Zuidwest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.