161 uur achtereen sportvissen

7469
18 jul 2011

OKEGEM - Zaterdagnamiddag om klokslag 14uur zat Marc Van Zeebroeck uit Sint-Kwintens-Lennik exact 161uur te hengelen aan de oever van het Goudvisje in Okegem.

Fotop: Marc Van Zeebroeck vist 161 uur aan één stuk (HVN)

In de nacht van woensdag op donderdag scheelde het echt niet veel of Marc had zijn poging gestaakt. Zonder medeweten van wie dan ook was hij zelfs al begonnen met het verzamelen van zijn materiaal. De vermoeidheid en het slechte weer eisten hun tol. Uiteindelijk was het de gedachte aan de kankerpatiëntjes van het UZ in Jette die hem motiveerde om zijn recordpoging* verder te zetten. Hij zat er immers om de vzw KOK (Kind, Ouders en Kanker) te steunen.

Naast zijn vriendin Veerle, die elke dag aanwezig was, werd de nieuwe wereldkampioen voortdurend bijgestaan door collega-vissers. Zij moesten erover waken dat Marc niet in slaap dommelde en dat hij zich bleef verzorgen. De laatste vierentwintig uur namen Patrick Asselman en Frank Van Impe deze taak voor hun rekening.

André Van Vaerenbergh, voorzitter van de meer dan 180 leden tellende vissersclub 't Goudvisje, zag het aantal bezoekers gestadig toenemen. 'Van zodra het bericht van de recordpoging bekend raakte, kwamen er steeds meer nieuwsgierigen langs. Onze kantine hielden we dag en nacht open.'

Geëmotioneerd

Zowel André als Marc waren zeer geëmotioneerd toen Marc zaterdagnamiddag zijn doel bereikte. Eens het record* met één uur gebroken, stapte Marc naar de talrijk opgekomen sympathisanten toe en viel er in de armen van zijn voorzitter.

Lisette Servranckx uit Okegem stak haar waardering voor dit initiatief niet onder stoelen of banken. Zij weet als oma van de nu vierjarige Milan Vuylsteke als geen ander wat het is om te strijden tegen kanker. Toen het kind 14maanden oud was, werd leukemie vastgesteld. Pas vorig jaar werd hij volledig genezen verklaard. Zij kwam Marc tijdens zijn recordpoging regelmatig bezoeken en wou met Milan en zijn tweelingbroer Jasper op zaterdag zeker aanwezig zijn om de nieuwe wereldrecordhouder te feliciteren.

Voorzitter van de vzw KOK, Veerle Cosyns, was eveneens bijzonder opgetogen. Haar nog jonge vereniging kreeg mede door deze recordpoging heel wat aandacht. 'Meestal financieren wij onze projecten door middel van sponsoring. Het is de eerste keer dat de opbrengst van een activiteit zoals deze ons geschonken wordt. Ik heb Marc en André beloofd dat elke euro de kinderen ten goede zal komen', aldus de Ninoofse schepen.

Koppelwestrijd

Na 161 uur hengelen en een zevental uren slaap, trok Marc Van Zeebroeck uitgeput maar gelukkig huiswaarts. 'Eerst nog een goed vettig pak frieten en dan mijn bed in. Tegen volgende week zaterdag moet ik gerecupereerd zijn, want dan is er in 't Goudvisje een koppelwedstrijd hengelen en ik wil mijn partner zeker niet in de steek laten.'

Bron: Nieuwsblad.be

* Noot van de redactie:

Enig uitzoekwerk wijst uit dat het record van Marc geen officieel wereldrecord is, en niet aangemeld bij en erkend is door Guinness World Records. Marc heeft hiervoor niet de juiste rust- en vistijden aangehouden. Het officiële wereldrecord blijft hiermee officieel in handen van de Nederlander Wiel Kuypers. Desalniettemin blijft het een puike prestatie met een mooi doel!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.