CarpevenTT 2011: naast karper ook meerval

7533
22 sep 2011

Karperbeurs CarpEvenTT is dit jaar nog grootser van opzet. Het laatste weekend van oktober tonen grote topmerken als FOX, Bivylight, Chub en Sportex hun nieuwste assortiment voor 2012.

Naast lezingen, presentaties en diverse stands vindt bovendien een jeugdwedstrijd plaats op het water naast de TT-Hall in Assen. Helemaal nieuw, maar niet geheel verrassend, is de aandacht voor de meerval op de beurs.

Het is een trend van de laatste jaren, karpervissers leggen zich naast het vissen op hun geliefde soort steeds vaker toe op de visserij op meerval. Volgens Hans van den Brink, organisator van het CarpEvenTT, hoog tijd om deze voor de sportvisser interessante vis onder de aandacht te brengen.

“Sportvisserij Nederland heeft jaren gelobbyd om deze sportvis van de beschermde lijst te halen. Tot nu toe wordt meerval als bijvangst gezien, maar eigenlijk is dat de laatste jaren niet meer het geval. De meerval verovert de Nederlandse rivieren en komt steeds vaker voor. Een mooi gegeven natuurlijk, want het is een prachtige sportvis die enorm veel weerstand biedt.

Met name de karpervissers zijn geïnteresseerd in de nieuwe tak van visserij. Er zijn immers veel raakvlakken tussen de karper- en meervalvisserij. Het is dan ook een enorme verrijking voor de sportvisserij.”

Bekendheid geven

Om de visserij op meerval meer bekendheid te geven verzorgt Bas van Nuland, meervalexpert en schrijver van www.meerval.nl, lezingen en presentaties over deze krachtpatser die met name op de grote rivieren voorkomt. Tevens demonstreert hij in een grote waterbak diverse soorten kunstaas voor meerval.

Vanuit Sportvisserij Nederland geeft Pieter Beelen een presentatie. Hij deed onlangs onderzoek naar de meerval in de Nederlandse wateren en deelt zijn kennis tijdens het evenement met het publiek.

Bron: Hét Visblad oktober

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.