Nog meer viswater in de VISpas

5920
16 sep 2011

De Landelijke Lijst van Viswateren is onlangs weer uitgebreid met nieuw water. Dat betekent dat je met je VISpas in nog meer water in Nederland mag vissen.

Begin september is de meest recente Aanvullingslijst openbaar gemaakt op de website van Sportvisserij Nederland en kun je zien welk viswater je extra tot je beschikking hebt met de VIS pas.

De aanvullingen variëren van een visvijver in de Lutte tot vrijwel een complete polder nabij Den Helder. Zo zijn tal van wateren in het Waterschap Velt en Vecht toegevoegd, zit een deel van het Bijlands Kanaal erin, zijn de Warmonder Leede en de Molentocht opgenomen en is veel water in en rondom de gemeente Den Helder ingebracht.

Let erop dat je de Aanvullingslijst bij je dient te hebben als je in de aan de Landelijke Lijst van Viswateren toegevoegde wateren gaat vissen.

Gedragscode

Naast extra viswater zijn in deze versie van de Aanvullingslijst nog een paar andere nieuwtjes opgenomen. Zo is nachtvissen op het Grevelingenmeer weer het hele jaar door toegestaan en het pierenspitgebied Schelphoek Oost uitgebreid.

Tevens is de Sportvisserij Gedragscode Welzijn Vis vanaf heden in de Aanvullingslijst opgenomen. Hierin wordt in een tiental punten kort en bondig omschreven hoe je als sportvisser met zorg en respect met de vis omgaat. Kijk in de Aanvullingslijst voor de details.

Bron: Hét Visblad oktober

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide