Australisch visprogramma in Nederland (video)

8378
29 sep 2011

Het Australische tv-programma Ifish heeft deze zomer twee afleveringen in Nederland opgenomen. Tijdens de eerste aflevering werd in Amsterdam op snoekbaars gevist, de andere stond in het teken van onze oer-Hollandse snoek.

En we hebben een primeur: de eerste aflevering – gepresenteerd door Australiër Paul Worsteling, voorheen sidekick van Rex Hunt – is inmiddels op de Australische buis uitgezonden en wij hebben exclusief toestemming de uitzending op deze website aan te bieden!

Waar ter wereld hij ook komt, zijn hengels heeft hij altijd bij zich. Zo ook toen hij een verjaardagsbezoek bracht aan zijn in Nederland woonachtige moeder. “Paul Worsteling (met aldus Nederlandse ‘roots’ – red.) is een ontzettende visgek. Hij wil de visserij op alle soorten een keer geprobeerd hebben in zijn leven, en dan mag de visserij op snoek en snoekbaars in Nederland zeker niet ontbreken op zijn lijstje”, vertelt cameraman Sytse van der Harst van Visblad TV, die werd benaderd om deze opnames voor de Australische televisie te verzorgen.

'Onze' Carl

Paul Worsteling legde via via contact met onze eigen Visbladauteur Carl Greve en vroeg of Carl een cameraploeg kon regelen. Sytse van der Harst: “Carl kwam bij FlinqTV terecht en hoorde toen dat ik de Visblad TV afleveringen maak. Op dat moment was hij overtuigd een goede gevonden te hebben. Vissen vastgelegd door een visser kan niet beter toch”, vertelt de cameraman met een glimlach. “Samen met collega Ferdinand van Dam heb ik toen de opnames verzorgd.”

Veel snoekbaars

De eerste aflevering werd meteen een topper. Onder leiding van visgids en oud-hoofdredacteur Juul Steyn, tegenwoordig hoofdredacteur van Topvisser.nl, werden ruim 40 snoekbaarzen gevangen op het Amsterdamse IJ. Via de verticaalmethode werd Worsteling helemaal enthousiast gemaakt met deze oer-Hollandse visserij die nog steeds in de lift zit. Zelfs de 70-jarige moeder van Paul Worsteling, die voor deze gelegenheid ook naar het IJ was gekomen, wist er nog één te vangen naast het Amsterdam centraal station.

De tweede aflevering uit de reeks van twee werd er met Carl Greve gevist in zijn hometown Maassluis, waar met succes vier mooie snoeken voor de lens kwamen.

Half miljoen kijkers

De eerste aflevering is inmiddels op de Australische televisie geweest en trok maar liefst 500.000 kijkers. Wij van Hét Visblad gaan er alles aan doen om jullie hier binnenkort ook de tweede aflevering te kunnen tonen.

Het Australische visprogramma is dagelijks op de buis en wordt daarnaast ook nog eens herhaald. Het is momenteel het meest succesvolle visprogramma op de Australische televisie. Benieuwd naar de eerste uitzending? Bekijk hierboven het bezoek van het Australische succesprogramma aan de Amsterdamse snoekbaarswateren.

Meer info over het programma Ifish vind je op www.ifish.com.au.

Bron: Hét Visblad oktober

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.