Vissende VIP's

9279
16 sep 2011

Sportvissen is een populaire recreatievorm die dwars door alle geledingen van de maatschappij heen loopt. Jong en oud, man en vrouw, van arbeider tot hartchirurg; in werkelijk alle lagen van de bevolking kom je sportvissers tegen.

Dat er ook onder bekende Nederlanders en internationale beroemdheden veel mensen graag een hengeltje uitgooien, toont het volgende overzicht van vissende VIP's wel aan.

Onder wereldleiders is sportvissen ook hot. Zo trekt de Amerikaanse president Barack Obama er graag met zijn vliegenhengel op uit in de Amerikaanse natuur. Even afstand nemen van het Witte Huis en de politiek en fijn met de vlieg achter de forellen en zalmen aan.

De Russische premier Vladimir Poetin heeft er sinds hij geen president meer is een hoop vrije tijd bijgekregen. Alle tijd dus om te gaan vissen in de uitgestrekte wildernis van Rusland. En daar krijgt Vladimir – die nou niet bepaald bekend staat als hét voorbeeld van een lachebekje – pas echt een goed humeur van!

Toptennisser Rafael Nadal is het hele jaar door druk met het spelen van toernooien over de hele wereld. Tussen de hectiek van alle wedstrijden door vindt rust hij  door te gaan vissen. 'Als ik aan andere dingen dan tennis wil denken en afleiding nodig heb, ga ik vissen. Dat is heel rustgevend', aldus de Spanjaard.

In eigen land is voormalig Olympisch judokampioen Mark Huizinga een hele belangrijke ambassadeur van de sportvisserij. Tijdens zijn judocarrière viste hij ook al, maar minder fanatiek vanwege het strenge trainingsregime. Sinds hij in 2009 stopte met topjudo, heeft hij weer meer tijd voor zijn grote passie: het karpervissen.

Onder (voormalige) voetbalprofs tref je ook een hoop sportvissers aan. Paul Bosvelt, Patrick Kluivert, Rob Witschge en Klaas-Jan Huntelaar zijn hier slechts enkele voorbeelden van. En hoewel de laatste eigenlijk een vliegvisser pur sang is, staat hij ook verticalend zijn mannetje zoals je op de foto kunt zien.

Cabaretier Lebbis – oftewel Hans Sibbel – heeft niet alleen een reeks succesvolle voorstellingen en eindejaarsconférences op zijn naam staan, maar maakt tussen alle theatershows ook altijd tijd vrij om te gaan vissen. Dat doet hij zowel in Nederland als in het verre en exotische buitenland.

De lijst met vissende VIP's is uiteraard nog veel langer. Zo klik je hier voor nog meer vissende BN'ers en staan hieronder links naar artikelen met vissende bekendheden die uit het archief van de rubriek Op de man af in Hét Visblad komen.

-> Mark Huizinga
-> Klaas-Jan Huntelaar
-> Lebbis
-> Youri Mulder
-> Fons van Westerloo
-> Quintis Ristie
-> Richard Krajicek
-> Jannes
-> Dries Roelvink
-> DJ Promo
-> Jochem van Gelder
-> Joop van Tellingen
-> Dick Jol
-> Paul Bosvelt
-> Kees Kist
-> Theo Lucius
-> Michael van Gerwen
-> Yuri van Gelder

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide