Hét Visblad oktober 2011 (video)

4696
30 sep 2011

We zitten in de laatste dagen van september, het is officieel herfst, bladeren vallen van de bomen en het nieuwe Visblad valt weer bij de abonnees in de bus. Een week later dan normaal, vanwege de verschillende WK's die begin september in Italië vervist werden.

De verslaggeving daarvan vroeg onherroepelijk om een weekje uitstel van de deadline. Over de prestaties van Neerlands trots op het WK lees je in dit oktobernummer dan ook een uitgebreid verslag van liefst 8 pagina's, waarin alle teams afzonderlijk terugblikken op de geleverde prestaties.

Maar ook de rest van dit kersverse herfstnummer staat bol van interessante tekst en fotografie. Bovendien hebben we natuurlijk weer twee gloednieuwe Visblad TV video's gemaakt (check hieronder). En als bonusmateriaal kunnen we jullie exclusief een verkorte versie van de aflevering van het Autralische visprogramma Ifish, die in Nederland op bezoek waren, aanbieden. Ga d'r maar goed voor zitten, want lees- en kijkplezier zijn wederom gegarandeerd!

Visblad TV bracht ons deze maand naar de Maasvlakte. De zoute zeehavens van Rotterdam, zeg maar. Hier geven Joran Bal en Robert de Wilt acte de présence met hun zeebaarsmateriaal. Het Visblad redactieduo doet de techniek van het zeebaarzen met kunstaas uit de doeken, maar laat daarbij op ondubbelzinnige wijze zien dat er aan het zoute meer dan alleen zeebaars te vangen valt met licht kunstaas gerei:

Voor de rubriek Vraag het aan Ed draaien we deze maand de rollen om. In plaats van dat Ed vragen van Visbladlezers beantwoordt, bestookt hij nu Dirk Ekkelenkamp met vragen. Dirk is namelijk een van ’s lands succesvolste feedervissers en was als coach en deelnemer present op het WK Feedervissen in Italië waar Nederland het brons won. De aangewezen
persoon dus voor feedertips op wereldtop niveau. Het resultaat zie je hieronder.

Maar dat is nog niet alles. Het oktobernummer van Hét Visblad bevat nog meer leuke artikelen. Zo geven oud wereldkampioenen Lud Wever en Sjors Milder je deze maand waardevolle witvistips, waar iedereen, op welk niveau hij of zij ook vist, wat aan heeft. In de zeevisrubriek duiken we de Oosterschelde op. 'Op' ja, want wist je dat je hier voor een habbekrats een eigen visboot kunt huren en geweldig plezier kunt beleven met een groepje vismaten?

Karpervisser Remond van Dijk verklapt zijn visserij langs de grote rivieren, maar dan in de aangetakte zijarmen ervan. Met de rubriek vliegvissen duiken we de Biesbosch in en bij de Hotspots uit de VISpas is het deze maand de beurt aan de Gaasperplas bij Amsterdam-zuidoost. Uiteraard ontbreken verder ook de Zo Zit Dat, Visnieuws, Vismail, Verenigingsnieuws, Vuurdoop met column en de Visfotostrip niet.

Tot slot nog de aangekondigde Ifish-aflevering die in Nederland werd opgenomen en inmiddels op de Australische buis is uitgezonden. Check hem gauw hieronder!

Abonnement

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Dat gemis is makkelijk op te lossen door hier te klikken! Voor nog geen twaalf euro per jaar ontvang je twaalf nummers van Hét Visblad plus een welkomstgeschenk, en ben je iedere maand op de hoogte van het laatste nieuws uit de sportvisserij.

Archief:

Karpervissen Roofvissen
Visblad TV (video's) Vliegvissen
Vraag het aan Ed (video's) Vuurdoop
Witvissen Zeevissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.