Visstroper aangehouden met 200 kg snoekbaars

6812
05 dec 2011

De politie heeft vrijdagmiddag op het Heegermeer een 24-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van visstropen.

Tijdens een gezamenlijk actie van politie, Nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (voorheen AID), de Dierenpolitie kwam de verdachte in beeld. Hij was ter hoogte van Woudsend bezig was met het uitzetten van “staand want”.

Dit is het plaatsen van een staand net van 1 meter hoogte die over een lengte, in dit geval van 800 meter, onder water wordt uitgezet. Op deze manier wordt op grove wijze snoekbaars weggevangen. Buiten de beoogde visvangst worden ook nog eenden en ander watervogels gevangen.

Wanneer de vogels in de netten verstrikt raken, sterven deze dieren. Bij de verdachte werd 200 kilogram snoekbaars aangetroffen. De vis, boot met buitenboordmotor en 800 meter net werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Bron: politie.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.