Hét Visblad online - januari 2012 (video's)

4019
16 dec 2011

Het duurt nog een week of twee voordat het nieuwe jaar daadwerkelijk aanbreekt, maar Hét Visblad van januari 2012 komt 'as we speak' vers van de pers binnen. Zo heb je met de kerstperiode voor de deur in ieder geval interessant leesvoer voorhanden.

En voldoende inspiratie om er ook in deze periode - gelukkig houdt Koning winter zich in tegenstelling tot vorig jaar voorlopig wel gedeisd - op uit te trekken en te gaan vissen.

Uiteraard zijn er in aanvulling op de artikelen in het blad ook dit keer weer twee Visblad TV video's gemaakt. Zo doet Ed Stoop voor de rubriek Vraag het aan Ed aan Visbladlezer Pieter Post het vissen met elastiek uit de doeken en neemt Edwin Kerssies ons mee de polder in om met de vliegenhengel te gaan streameren op snoek. Check snel de video's!

Vraag het aan Ed – Spoedcursus vissen met elastiek

Het vissen met elastiek is in de wedstrijdvisserij anno 2012 helemaal ingeburgerd. Nou mag het elastiekverhaal voor de wedstrijdcracks appeltje eitje zijn, bij de doorsnee witvisser roept dit rekbare onderwerp nogal eens wat vragen op. Zo ook bij Pieter Post uit het Groningse Haren. Die wilde graag van Ed weten welk elastiek er nu precies in de hengeltop moet worden gemonteerd en hoe je dit doet. Hieronder zie je de video met de uitleg van Ed.

Visblad TV – Vliegvissen op snoek

In deze aflevering van Visblad TV duiken we met Edwin Kerssies de oer-Hollandse polder in. Hier laat Edwin zien dat je in ons eigen kikkerlandje fantastisch mooi kunt vliegvissen; zeker als je het op Esox lucius hebt voorzien. Met een simpele en lichtgewicht uitrusting struint hij de vaarten en sloten in onze veenpolders af op zoek naar snoek. Die wordt ook gevonden, wat voor spetterende taferelen zorgt! Even hieronder klikken en je zit middenin de actie.

Deze maand ook nog in Hét Visblad

Behalve de twee hiervoor genoemde artikelen telt het januarinummer uiteraard nog veel meer interessante artikelen. Zo gaan we strandvissen met Nederlands kampioen kustvissen Danny Goossen, trekt Marco Kraal er op uit met zijn oude leermeester Thomas Lont, strooien de witviscracks Jo Adriolo, Jurian Bulten en Henk Roskam met wintertips en duiken we met roofvispikeur Frank Schoovers onder viaducten en bruggen. Tel daarbij de vaste rubrieken als Visveiligheid met Kraal, Visnieuws, Vismail, Spraakwater, De Vuurdoop, Verenigingsnieuws, Wedstrijdnieuws, Visfotostrip en de Nieuw In De Rekken op en je kunt met de kerstdagen in aantocht qua leesplezier weer even vooruit.

Abonnement

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Jammer, maar gelukkig is dat makkelijk op te lossen door hier te klikken! Voor nog geen twaalf euro per jaar ontvang je twaalf nummers van Hét Visblad plus een welkomstgeschenk, en ben je iedere maand op de hoogte van het laatste nieuws uit de sportvisserij.

ARCHIEF

Visblad TV (video's)

Vraag het aan Ed (video's)

Karpervissen

Roofvissen

Vliegvissen

Witvissen

Zeevissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.