WK Dames 2012 in Friesland

9092
16 dec 2011

Na de toewijzing van het Wereldkampioenschap zoetwatervissen Dames 2012 aan Nederland door de internationale wedstrijdorganisatie FIPS Eau Douce, zijn Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Fryslân druk aan de slag gegaan.

Onder meer met het inventariseren van de lokatie van het wedstrijdparcours.

Inmiddels zijn er reeds zeer positieve gesprekken gevoerd met de gemeente Leeuwarden over het van Harinxmakanaal bij die gemeente als mogelijk wedstrijdparcours. Ook over andere aspecten die van belang zijn voor een goed verloop van een happening als het WK Dames Zoet zijn Leeuwarden en Sportvisserij Nederland zeer positief gestemd.

Voordat het definitieve besluit over de bepaling van het parcours (er zijn verschillende opties aan het van Harinxmakanaal) wordt genomen, moet er nog nader onderzoek worden gedaan naar bepaalde zaken. Sportvisserij Nederland neemt hierbij de centrale rol in de organisatie op zich, maar natuurlijk wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van de expertise en inzet van Sportvisserij Fryslân.

Aftrap 20- augustus

Het WK Dames zal starten met trainingen op 20 augustus, door de ongeveer 17 deelnemende landen. Die trainingen bieden het publiek volop de gelegenheid om de dames uit de verschillende landen in actie te zien. Op 24 augustus vindt de laatste training plaats en de officiële opening van het evenement. De officiële wedstrijd vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2012.


Wereldkampioene Ingeborg Audenaerd

Dit WK Dames wordt tevens aangegrepen om het sportvissen door vrouwen extra te promoten en biedt regerend Individueel wereldkampioen Ingeborg Audenaerd bovendien de kans om haar wereldtitel in eigen land te verdedigen. Daarbij is Sportvisserij Fryslân ook heel erg blij met de toewijzing van het WK Dames omdat dit haar 60-jarig jubileum in 2012 extra cachet zal geven.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.