Nieuwe wetgeving omtrent lidmaatschappen

8789
21 dec 2011

Stilzwijgende verlenging lidmaatschap vereniging blijft mogelijk. Per 1 december 2011 gelden er nieuwe regels voor de verlenging van abonnementen op tijdschriften, sportscholen en hulpdiensten.

Deze regels zijn echter niet van toepassing op lidmaatschappen van verenigingen. Wel zijn verenigingen vanaf 1 december 2011 verplicht om hun leden goed te informeren over de mogelijkheid om het lidmaatschap op te zeggen. Deze eis geldt voor alle verenigingen, dus ook voor hengelsportverenigingen.

Eenvoudig raadplegen

De nieuwe verplichting houdt concreet in dat een vereniging verplicht is ervoor te zorgen dat de leden de voor opzegging van het lidmaatschap noodzakelijke informatie eenvoudig kunnen raadplegen. Op welke manier de vereniging hiervoor zorgt, is in principe aan de vereniging zelf.

Opvallend

Indien een vereniging een website heeft, dan moet de informatie opvallend op de hoofdpagina van de website worden vermeld. Als een vereniging een blad uitgeeft voor haar leden, dan moet de informatie opvallend op pagina 1, 2 of 3 van dit blad worden vermeld.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.