Massale vissterfte door hoge water

8155
11 jan 2012

TYNAARLO - Het spuien van miljoenen kubieke meters water vorige week heeft een slachting aangericht onder de zoetwatervissen.

Er werd gespuid om te voorkomen dat zwakke dijken, zoals bij Tolbert en Woltersum, het zouden begeven door de druk van het hoge water. Alle vis die in die miljoenen kubieke meter water zat dat werd gespuid is in de Waddenzee terecht gekomen. Hoeveel vis kans gezien heeft terug te zwemmen is niet duidelijk.

Ook is er veel vis in de nood-waterbergingsgebieden terecht gekomen. Een aanzienlijk deel daarvan zal die gedwongen verhuizing niet overleven. Volgens de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe is het nog niet in te schatten hoe lang het herstel van de visstand gaat duren. De federatie heeft er trouwens alle begrip voor dat er zoveel water is gespuid en dat er noodwaterbergingsgebieden zijn ingezet.

Bron: RTV Noord

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide