Hét Visblad online - februari 2012 (video)

5080
26 jan 2012

Vandaag of morgen valt ie weer bij je in de bus: het nieuwe Visblad! Het februari nummer heeft, in tegenstelling tot het weer, een echt winters tintje. Dat er nu een kleine mismatch is ontstaan met het regerende weerbeeld, vormt echter geen enkel probleem.

Met de huidige temperaturen kan er immers overal nog prima worden gevist. Laat dit kersverse Visblad je daarom inspireren om de hengels te pakken en eropuit te gaan.

Uiteraard hebben we ook deze maand weer twee artikelen opgeluisterd met een bijbehorende video. In de rubriek Vraag het aan Ed toog Vis TV presentator Ed Stoop dit keer naar de Nieuwe Waterweg. Nieuwbakken 'Waterwegvisser' Roy Roskott wilde namelijk graag weten hoe je daar met die sterke getijdenstromen, grote diepten en massa's steenstort precies moet vissen. Want dit is zeker geen sinecure als je ter plekke niet bekend met de visserij. Voorzien van het juiste materiaal brengt Ed Visbladlezer Roy de fijne kneepjes bij en zet hij hem flink aan het werk. Klik op de video om het beeldverslag van deze visdag te bekijken.

Vraag het aan Ed: gul vissen in de Waterweg

In de tweede video gaan we met Visblad TV wintervissen in de haven. In de jachthaven van Bunschoten-Spakenburg laat Christiaan Kooloos aan Visbladredacteur Joran Bal zien hoe hij dit precies aanpakt. Daarbij zit het vernuft er hem in dat hij begint te vissen met de vaste stok, maar op zeker moment overschakelt naar de matchhengel. Op die manier slaagt hij erin om vis te blijven vangen en ook nog eens de grotere voorns te verschalken. Klik op de video hieronder om te zien hoe Christiaan deze winterse havenparels aan de schubben komt.

Visblad TV: matchvissen op grote wintervoorn

Verder heeft Hét Visblad deze maand uiteraard nog veel meer te bieden. Zo doet Ann-Christin van Ingen-Weigel haar liefde voor het roofvissen uit de doeken en vertelt ze hoe zij het vissen beleeft. Bas van Driel laat in het zeevisartikel zien hoe je 's nachts op de Grevelingen de wijting vindt en naar boven tovert. We zijn ook een dagje met Robert Lamboo op stap geweest tijdens zijn penavonturen op karper in de Noord-Hollandse polder. En tenslotte strooit vliegvisser Rob Kraaijeveld met tips inzake de havenvisserij op blankvoorn.

Dan komen we bij de vaste rubrieken. In de Zo zit dat kijken we de vis eens diep in de ogen, voor de rubriek Spraakwater interviewden we raadslid Reinier de Jong van Leefbaar Rotterdam over de recreatie op de Tweede Maasvlakte, bij de Hotspots uit de VISpas zoomen we in op recreatiegebied Rhederlaag, de Vuurdoop is gewijd aan Woord van Zwijgen II en in de visfotostrip gaat Misha de Jong aan de slag met de panharing.

Abonnement

Zoals je ziet mis je een heleboel als je nog geen abonnement hebt op Hét Visblad. Gelukkig is dit probleem echter bijzonder gemakkelijk op te lossen. Voor nog geen euro per maand krijg je twaalf keer per jaar Hét Visblad thuisbezorgd. Klik hier voor een abonnement!

ARCHIEF

Visblad TV (video's)

Vraag het aan Ed (video's)

Karpervissen

Roofvissen

Vliegvissen

Witvissen

Zeevissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.