Vissen spotten in Den Helder

6327
23 feb 2012

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gaat donderdag van start met een onderzoek naar de vismigratie tussen de Waddenzee en Noord-Holland. Het onderzoek gaat meerder jaren duren.

Doel van het onderzoek is bekijken welke invloed barrières als sluizen en gemalen hebben op de trek van vissen van zout naar zoet en omgekeerd.

Het onderzoek geeft inzicht in de tijdstippen dat vissen vanuit zee naar binnen willen trekken en de aantallen. Met inzicht in die tijdstippen kunnen we het gemaalregime optimaal aanpassen en de intrek zo effectief mogelijk laten plaatsvinden. De aandacht gaat vooral uit naar de (glas)aal, de driedoornige stekelbaars en de spiering. Deze vissoorten spelen een belangrijke rol in zowel de sport- en beroepsvisserij als het natuurbeheer.

Bij het onderzoek wordt tussen februari en juni twee keer in de week een net in water neergelaten. Na enige tijd wordt het opgehaald en wordt de vangst geteld. De vissen worden weer teruggezet.

-> Lees meer op de site van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

-> Meer vismigratie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.