Hét Visblad online - maart 2012 (video)

5137
23 feb 2012

We gaan richting het einde van de maand februari, dus dat betekent dat Hét Visblad van maart weer uitkomt. In dit nummer besteden we ruime aandacht aan de start van het nieuwe Vis TV seizoen. Op zondag 4 maart is namelijk de eerste aflevering van alweer de zeventiende reeks Vis TV te zien. Presentatoren Ed en Marco figureren dan ook prominent in deze nieuwe uitgave van Hét Visblad.

Zo geeft Marco in de rubriek Vis TV Backstage een kijkje achter de schermen van de eerste aflevering waarin hij met collega Ed in Loosdrecht op zoek gaat naar snoek. Daarbij geeft RTL-manager Ernst Veldkamp in de Spraakwater van deze maand als tv professional zijn kijk op zestien jaar Vis TV. En tenslotte komen zowel Ed als Marco aan bod in de twee filmpjes die we voor Visblad TV hebben gemaakt.

In de Vraag het aan Ed van deze maand gaat Ed Stoop op pad met Stefan en Florian. Deze vader en zoon uit Aalsmeer gaan vaak met hun eigen bootje op pad, maar zijn nog leken op het gebied van de verticaalvisserij. Ed maakt ze in deze aflevering met hulp van visgids Mike Dijkstra wegwijs in de finesses van het verticalen. De inspanningen die beiden zich op een koude dag in januari getroosten om zowel vader als zoon een glasoog te laten vangen, betalen zich uiteindelijk uit. Klik op de video hieronder voor de bewegende beelden van deze reportage.

Vraag het aan Ed – verticalen op snoekbaarsIn de tweede Visblad TV video gaat Marco Kraal terug naar de roots van het feedervissen. Voor de oorsprong van de feederhengel moeten we namelijk terug naar het begin van de jaren tachtig toen de winkle picker werd geïntroduceerd. Dit korte hengeltje met een zeer dun, versneden topje werd ongekend populair, maar sneeuwde tenslotte onder in het geweld van de feedervisserij die het na verloop van tijd volledig overnam. In de haven van Brielle laat Marco echter zien dat je met dit door bijna iedereen vergeten hengeltje prachtig op wintervoorn kunt vissen. Even op de video hieronder klikken en je ziet wat hij bedoelt.

Visblad TV – de wederopstanding van de winkle pickerUiteraard heeft Hét Visblad je nog veel meer te bieden. Zo laat Kees Verhey zien hoe de kano zijn karpervisserij verrijkt, duiken we met Janny Bosman en John de Jong onder in het bijzonder rijke onderwaterleven van onze kustwateren, legt Pieter-Bas Broeckx uit hoe hij met lichte loodkoppen zware baarzen vangt en doet Erik van den Hoek de windetrek uit de doeken voor de vliegvisser. In onze vaste rubrieken komt in Zo zit dat het meervalonderzoek in de Maas aan de orde, zoomen we bij de Hotspots uit de VISpas in op de Fluessen, testen we in de Vuurdoop de nieuwe tweepersoons bedchair van Nash en vist Carolien van der Sluijs in de Visfotostrip met jerkbaits op snoek.

Abonnement

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Geen nood, voor nog geen euro per maand krijg je twaalf keer per jaar Hét Visblad thuisbezorgd! Klik hier voor een abonnement.

Archief

Visblad TV (video’s)

Vraag het aan Ed (video’s)

Karpervissen

Roofvissen

Vliegvissen

Witvissen

Zeevissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.