Boosheid over massale vissterfte

8409
28 feb 2012

HILVERSUM - De vrieskou van de laatste weken heeft ook een nadelig effect: op sommige plekken treedt massale vissterfte op.

Afgelopen weekend werden zowel in de vijvers bij de Hilversumse Meent en als in de slootjes rond het Baarnse kasteel Groeneveld grote hoeveelheden dode vis aangetroffen.

In het bericht staat een kritische noot richting de landelijke sportvisserij organisatie.

-> Lees het hele bericht in De Gooi en Eemlander

Noot van de redactie:

Sportvisserij Nederland en de HSV Hilversum zijn niet in staat om bij acute vissterfte maatregelen te nemen als vis overzetten, water door te spoelen of zuurstof te meten. In dit soort gevallen moet gebeld worden met het calamiteiten nummer van het waterschap.

Sportvissers worden altijd opgeroepen om bij vissterfte melding te maken bij het bestuur van hun vereniging. Die zijn meestal wel te bereiken in het weekend. De hengelsportvereniging weet hoe het waterschap of de gemeente ingeschakeld moet worden bij vissterfte. Meestal via het calamiteitennummer of de milieupolitie (i.v.m. eventuele lozingen bijvoorbeeld).

Op de website van MidWest Nederland staat het alarmnummer van Waterschap AGV. De kadavers zullen in de meeste gevallen door de gemeente worden verwijderd.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.