Geen beroepsvisserij op paling meer op de Vecht

9215
05 apr 2012

De Vecht is per 1 april 2012 aangewezen als aalreservaat. De waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel hebben besloten om in de Vecht geen beroepsvisserij meer toe te staan.

Dit is één van de maatregelen die de aal in de Vecht meer kans geeft te overleven.

Einde palingvisserij

Op 30 maart ondertekenden Jan Nicolai van waterschap Velt en Vecht, Harm Meek van het waterschap Regge en Dinkel, beroepsvisser Johan Kiewiet en de heer Eggens van Sportvisserij Oost Nederland de overeenkomst die het einde van de palingvisserij in de Vecht betekende. Tevens werd er afscheid genomen van de laatste palingvisser Johan Kiewiet uit Gramsbergen. Als symbolisch gebaar werden enkele palingen teruggezet in het water bij de Vecht.

Vispassages

Het beëindigen van de palingvisserij is één van de maatregelen om de doorgang voor vissen te verbeteren. De waterschappen werken al langere tijd aan voorzieningen om rivieren en beken vispasseerbaar te maken. Daar waar mogelijk worden bij stuwen en gemalen vistrappen en vispassages aangelegd. Hoewel er meerdere factoren zijn die invloed hebben op het teruglopende aantal palingen, draagt dit besluit een steentje bij aan het herstel van de palingstand in de Vecht.

Bron: Waterschap Regge en Dinkel

-> Meer aalproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide