NIEUW: de Visplanner App

19173
11 apr 2012

Eind mei/ begin juni wordt de Visplanner volledig vernieuwd en beschikbaar als App, mobiele site en 'gewone' website. Hiermee kun je altijd en overal direct zien waar je met jouw VISpas mag vissen.

De kernfunctie van de Visplanner blijft hetzelfde: inzicht op kaart geven in de wateren waar je met jouw VISpas mag vissen, maar ook interessante visvoorzieningen zoals trailerhellingen, vissteigers en hengelsportzaken.

Daaromheen verandert er wel het een en ander. Dit heeft vooral betrekking op het gebruiksgemak. Zo komen er vier simpele en snelle opties waarmee je door de Visplanner kunt navigeren.

Waar mag ik vissen?

De eerste optie is om te bekijken waar je allemaal mag vissen. Hiervoor voer je je VISpasnummer(s) in of zoek je op basis van postcode, plaats of waternaam naar de wateren waar je mag vissen. De wateren verschijnen gekleurd op Google maps kaart.


De Visplanner App: op je smartphone checken waar je met je VISpas mag vissen.

Optie twee is hier een afgeleide van. Daarbij check je aan de hand van de locatie waar je bent of je daar mag vissen. Dit gebeurt met de App automatisch op basis van GPS of je voert de postcode of plaatsnaam in. Je ziet direct in Google Maps waar jij mag vissen.

Visvoorzieningen

Aan de hand van de plek waar je je bevindt is het ook mogelijk om via GPS (of door het invoeren van postcode of plaats) te zoeken naar zogenaamde Points of Interest (POI). Je kunt daarbij selecteren op trailerhellingen, vissteigers, mindervalidensteigers, hengelsportzaken, bootverhuur en forelvisvijvers. Ook deze zie je vervolgens netjes op de Google Maps kaart.


Via Visplanner (in dit geval op de website) direct op Google Maps zien waar je wel en niet mag vissen, en waar je visvoorzieningen in de buurt kunt vinden. Handig!

Tenslotte kun je ook zoeken naar visstekken op basis van een vissoort. Zo kun je achterhalen op welke stekken je bepaalde soorten kunt vangen.

Stekken toevoegen

Uiteraard is het in de Visplanner 2.0 ook mogelijk om als gebruiker visstekken toe te voegen, inclusief foto’s. Die kun je met een cijfer beoordelen, aan de hand waarvan automatisch een top-10 voor die bepaalde categorie wordt samengesteld. Ook kun je met je smartphone zelf foto’s toevoegen. En tenslotte is het ook mogelijk om informatie uit de Visplanner te delen via bekende social media als Facbook en Twitter.

App, mobiele site, website

De nieuwe Visplanner veschijnt in de vorm van een app (voor de AppStore en Google Play/ Android), mobiele site en 'gewone' website. De mobiele site is met name bedoeld voor de platforms waarvoor geen app wordt ontwikkeld, zoals Blackberry en Nokia.

De lancering van de nieuwe Visplanner stond gepland voor Nationale Hengeldag op 26 mei, maar de oplevering loopt uit naar eind mai/ begin juni.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide