Windmolenpark op zee niet schadelijk voor vissen

6003
16 apr 2012

UTRECHT – Vissen ondervinden geen schadelijke effecten van een windmolenpark op zee. Sommige soorten gedijen zelfs beter in de aanwezigheid van een windmolen.

De windturbines van het Deense windmolenpark Horns Rev 1, waar het onderzoek plaatsvond, staan in relatief ondiep water, waar veel vissen leven.

Om de toestand van de vissen te monitoren, startten wetenschappers al een onderzoek naar de visstand voor het park werd gebouwd. Deze gegevens hebben ze nu vergeleken met de situatie zeven jaar nadat de turbines zijn gaan draaien.

Horns Rev 1 is met tachtig windmolens één van de grootste windmolenparken op zee ter wereld. De onderzoekers vreesden dan ook een sterke negatieve invloed van het park op de vispopulatie.

Het onderzoek liet echter zien dat het aantal vissoorten juist toeneemt naarmate men de windmolens nadert. Tevens blijkt een aantal soorten in het gebied sterker vertegenwoordigt dan voor de aanleg van het windmolenpark.

-> Lees het hele bericht op Nu.nl

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide