Open avond Sportvisacademie Alkmaar (video)

6296
16 apr 2012

Het schooljaar op de Sportvisacademie in Alkmaar is alweer een flink eind gevorderd. De eerste studenten zwaaien binnenkort na drie mooie leerjaren af. Ze gaan nu werkelijk van hun hobby hun beroep maken! Een aantal studenten heeft zelfs al een mooie baan aangeboden gekregen.

Wil je dat ook? Kom dan naar de Open Avond van de Sportvisacademie Alkmaar. Met de mbo-opleiding Sportvisserij leidt het Clusius College in Alkmaar je in drie of vier jaar op voor al die beroepen die met de sportvisserij, vis en water te maken hebben. De Sportvisacademie Alkmaar houdt dit jaar voor de tweede keer Open Huis op vrijdagavond 20 april van 18:30 tot 21:00 uur.

Check hieronder een impressie van een vorige open dag:

Op de sportvisacademie leren de studenten niet alleen alles over moderne hengeltechnieken, water- en visstandbeheer en het werken als visgids of visreisorganisator, maar ze doen ook veel praktijkervaring op tijdens interessante stages.

Zo hebben in de afgelopen weken 4 studenten een leerzame stage gevolgd bij Carp Connections op het betaalwaterencomplex Pure Fishing Resort du Der in Frankrijk. Een paar woordjes Frans geleerd, wateren bekalkt om de productie van plankton en dus ook visvoedsel goed op gang te brengen, groenonderhoud op het complex gedaan en niet onbelangrijk, de gasten geholpen om zich op het complex thuis te voelen.

Een andere mooie stagelocatie is bij fisHerman in Killaloe, Ierland. Herman Molenaar heeft daar een Bed and Breakfast met een Lures & Tackleshop en biedt gasten de mogelijkheid te vissen op Lough Derg, de East Clare Lakes en de Shannon rivier. Derdejaars student Otto Brons heeft daar 9 weken een prachtige stage gelopen.

Bron: Sportvisacademie Alkmaar

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide