Oranje vist tweemaal goud uit zee bij WK Kust Junioren

6175
01 mei 2012

Op het WK Kustvissen voor Junioren in Montenegro heeft de Nederlandse ploeg een geweldige prestatie geleverd door tweemaal met het goud aan de haal te gaan. Zowel in het landenklassement als bij de individuele ranglijst – in persoon van Jeromy van Houdt uit St. Maartensdijk, lid van HSV De Zeebaars – wisten de Nederlanders alle overige landen voor te blijven.

Het team van Sportvisserij Nederland, bestaande uit Jeromy van Houdt, Jeroen van Engelsman, Corné Westerlaken, Adriaan Dronkers en Kees Gillisen, kende al een prima start door de officiële trainingswedstrijd voorafgaand aan het WK winnend af te sluiten. En onder toeziend oog van coaches Henri Karremans en Frank Peene kreeg dit succes een passend vervolg. Want met twee overwinningen en een tweede plaats lagen de Nederlanders na drie wedstrijddagen, en met alleen de vierde en laatste wedstrijddag nog te gaan, al goed aan kop.

Spannend tot het eind

Om echter zeker te zijn van het goud, moest het Nederlandse team ook op de vierde en laatste wedstrijddag (vrijdag 27 april) een goed resultaat neerzetten. Dit bracht nog de nodige spanning met zich mee, want vissen blijft immers vissen, en het zou niet de eerste keer zijn dat het Nederlandse schip in het zicht van de haven zou zinken. Met de hete adem van naaste concurrenten Engeland en Kroatië in de nek – maar een toch vrij riante voorsprong – mocht Oranje in ieder geval niet als laatste of voorlaatste eindigen. Gelukkig gebeurde dat met een vijfde plek ook niet, zodat het goud meer dan verdiend kan worden genoemd. Bovendien wist Jeromy van Houdt de laatste wedstrijddag met een sectoroverwinning af te sluiten, waardoor Oranje ook op individueel niveau het goud pakte. Zijn motto “rustig blijven en je hoofd niet op hol laten brengen” bleek deze Zeeuw daarbij geen windeieren te hebben gelegd.

Goede voorbereiding, halve werk

Volgens coach Henri Karremans is dit eclatante succes van de Nederlandse juniorenploeg te danken aan meerdere punten. Karremans: “We kenden een meer dan uitstekende voorbereiding, en hebben in het bijzonder getraind op de Zuid-Europese visserijen en dito vissoorten. Dit alles met het uitstekende materiaal van sponsor Spro.” Vorig jaar miste de Nederlandse WK Kust Juniorenploeg al op een haar na het zilver, en moest destijds genoegen nemen met een derde plaats. “Nu is het allemaal gegaan zoals we wilden, en kan ik zeggen dat ik na 13 jaar als jeugdcoach eindelijk goud heb gehaald met de jongens. Het getal 13 is voor mij dus zeker geen ongeluksgetal”, vult de enthousiaste Karremans aan. Aanstaande zondag 29 april wordt de ploeg in Nederland terugverwacht.


Deze gouden dubbelslag van de Nederlande kustploeg Junioren is een mooie opsteker in aanloop naar het WK Kustvissen, dat van 13 tot 20 oktober plaatsvindt aan de stranden van Walcheren in Zeeland. Kijk voor meer informatie over het WK Kustvissen 2012 op www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/wk_kustvissen_2012/

Klik hier voor het WK met alle verslagen tot nu toe.

Kijk ook naar het nieuwsbericht van omroep Zeeland
www.omroepzeeland.nl/nieuws/2012-04-30/118945/zeeuwse-vissers-tevreden-met-goud-uit-montenegro

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.