Topcompetitie Feedervissen 2012 start aan het Prinses Margrietkanaal

6856
03 mei 2012

Voor de eerste wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Feedervissen komen ’s lands beste feedervissers zondag 6 mei a.s. naar het Prinses Margrietkanaal bij het Friese Kootstertille.

Een uitermate geschikt water voor deze wedstrijddiscipline. Immers, kort bij de tegenoverliggende oever van het circa 65 meter brede kanaal, daar waar je met de vaste stok niet kunt komen, zwemen vaak de dikste brasems. Een ware uitdaging om die middels een verre inworp aan de schubben te komen.

Het kanaal kent sowieso een goede visstand, ook in het middensegment, maar kan zeker niet worden gerekend tot de wateren waar je gemakkelijk veel vis vangt. Daarom zal, naast het geluk een gunstige visstek te loten, vooral de individuele kwaliteit van de vissers de doorslag moeten geven. En, zoals bij elk van de wedstrijden van deze competitie mag uitsluitend worden gevist met werphengels die zijn voorzien van voerkorven en werplood. Bovendien dient dit zodanig te zijn gemonteerd dat vis bij eventuele lijnbreuk het (lood)gewicht onmiddellijk kwijt raakt. De bij feedervissers populaire wormen zijn omwille van de gesloten tijd voor deze aassoort bij de start van de Nationale Topcompetitie Feedervissen niet toegestaan. Eveneens verboden zijn method-systemen waarbij het aas op een ‘hair’ onder de haak wordt bevestigd. Na de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats om ca. 16:00 uur in het Dorpshuis Tillehüs te Kootstertille.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.