NK Clubs aan Kanaal door Voorne

6211
08 mei 2012

Zaterdag 12 mei wordt aan het Kanaal door Voorne, in de wandelgangen ‘Het Voornse Kanaal’, het Nederlands Kampioenschap Clubs gehouden. Deze wedstrijd voor teams van hengelsportverenigingen gaat dit jaar tussen 17 teams die elk bestaan uit drie volwassenen en twee jeugdvissers. Bij elkaar dus maar liefst 85 wedstrijdvissers aan dit al jaren befaamde wedstrijdwater bij Hellevoetsluis. Dat het daarbij natuurlijk gaat om wie zich een jaar lang de beste (wedstrijdvissende) ‘visclub’ van Nederland mag noemen, moge duidelijk zijn.

Bij het NK Clubs is het toegestaan om zowel vaste hengels als winkle pickers, feederhengels en matchhengels c.q bolonesehengels te gebruiken. En, in genoemd kanaal kunnen die allemaal tot hun recht komen. Want, juist in mei is hier goed brasem te vangen omdat die vissen er met het oog op de paai vanuit het Haringvliet al massaal in het vroege voorjaar zijn ingetrokken. En, zowel in het midden (5 meter diep) als tegen het riet aan de overkant (ondiep) zij ze te vangen.

De wedstrijd start na een voorbereiding van anderhalf uur om 10.30 uur en eindigt om 14.30 uur. Gedurende die tijd wordt de vangst in ruime leefnetten bewaard, na de wedstrijd gewogen en daarna weer ter plekke teruggezet, waarna het klassement kan worden opgemaakt.
Plaats van samenkomst is Dansacademie Ri-Jo, direct gelegen aan genoemd kanaal (Kanaalweg) in Hellevoetsluis. Hier vind circa 16.00 uur ook de prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen plaats.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.