Een baan in de sportvisserij?

6203
16 mei 2012

Sportvisacademie Zwolle start in september 2012 met de derde lichting van de studierichting Sportvisserij & Aquacultuur. Deze mbo-opleiding leidt mensen op voor een beroep binnen de sector sportvisserij.

Hengelen maakt deel uit van de studie. Studenten worden door nationaal bekende sportvissers meegenomen naar de waterkant, waar ze op jacht gaan naar een grote karper of gigantische snoek.

Nederland telt 1,8 miljoen sportvissers die goed zijn voor een jaarlijkse omzet van € 700 miljoen. Tientallen groothandels, honderden hengelsportzaken en diverse reisbureaus, bootverhuurbedrijven, verblijfsaccommodaties, viswaterbeheerders en hengelsportfederaties zijn afhankelijk van de hengelsport. Deze sector vraagt om goed opgeleide vakmensen. Sportvisacademie Zwolle leidt deze mensen op en werkt hierin nauw samen met Sportvisacademie Nederland.

Sportvisacademie Zwolle is onderdeel van De Groene Welle uit Zwolle. Met deze Zwolse vestiging van de Sportvisacademie richt zij zich op fanatieke sporters uit Noord, Oost en Midden-Nederland. Inmiddels volgen al ruim 65 studenten een van de opleidingen. Naast waterbeheer komt ook het organiseren van viswedstrijden aan de orde. Zo vindt er op 24 en 25 mei een viswedstrijd plaats die door de studenten van Sportvisacademie Zwolle is georganiseerd.

Voorlichtingsavond

Iedereen die geïnteresseerd is in de Sportvisacademie Zwolle kan op maandag 4 juni tussen 19.00 en 21.00 uur kennis komen maken. Tijdens de voorlichtingsavond op De Groene Welle, waar ook de andere groene mbo-opleidingen hun deuren open zetten, kunnen bezoekers kennis maken met de docenten en de school en informatie krijgen over de inhoud van de opleiding, de praktijk en werkgelegenheid.

Bron: Groene Welle

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide