Hét Visblad online juni (video's)

4661
24 mei 2012

Vlak voor het pinksterweekend valt ie als het goed is bij je in de bus: de juni uitgave van Hét Visblad. Dit nieuwe nummer staat weer bol van de interessante artikelen en visplezier. Nu het voorjaar echt is losgebarsten, kan deze editie mooi dienen als inspiratie voor nieuwe visavonturen. Op naar de waterkant! (Kun je hopelijk gelijk een van de prachtige watervogels spotten die in dit nummer uitgebreid worden belicht).

Uiteraard ontbreken bij een nieuw Visblad ook de twee bijbehorende video's niet. Deze keer zijn Vis TV-presentatoren Ed Stoop en Marco Kraal op pad geweest met cameraman Sytse. Ed is voor de rubriek waarin hij een vraag van een lezer beantwoordt naar Schijndel gegaan. Aan de visvijver De Leemput van hengelsportvereniging Altijd Beet trof hij Visbladlezer Patrick van Beurden. Die wilde graag meer weten over de kruiskarper. Die vissoort is daar in 2006 uitgezet en inmiddels flink uit de kluiten gewassen. Aan Ed de taak om Patrick zijn eerste kruiskarper te laten vangen. Check hieronder de video.

Vraag het aan Ed: kennismaking met de kruiskarper

Voor de Visblad TV van deze maand is Marco Kraal afgereisd naar het strand van het Zeeuwse Domburg. Daar vist hij samen met Jack Peelman op bot. Niet zoals gebruikelijk met strandstokken en pieren of zagers op een paternoster, maar met de botlepel. Dit stuk kunstaas is de laatste jaren ietwat in de vergetelheid geraakt, maar bezit nog altijd zijn vangkracht. Jack laat Marco in de onderstaande video zien hoe je nu precies de botten uit de branding het strand 'oplepelt'.

Visblad TV: bot vangen met de botlepel

Verder staan in Hét Visblad van juni natuurlijk nog veel meer leuke artikelen. Zo gaan we oldskool swingtip vissen met Herman Riekert, varen we mee in de kano van Remond van Dijk om te gaan karpervissen, geeft Cor Juffermans uitleg over zes basic onderlijnen voor aan zee en doet Vincent Derks het vliegvissen op barbeel uit de doeken. Ook werpen we een blik op de vogelpracht aan de waterkant aan de hand van een blik door de lens van Jankees Schwiebbe. Hij portretteerde twintig visetende watervogels en geeft tekst en uitleg over deze soorten. Uiteraard blikken we terug op het voor Nederland zo succesvol verlopen WK Kustvissen voor junioren in Montenegro en ontbreken de vaste rubrieken als Zo zit dat, Vismail, Visnieuws en en Spraakwater niet. Kortom: volop leesplezier!

Abonnement

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Ontzeg jezelf de luxe van je favoriete hengelsport magazine niet en laat hem iedere maand bij je thuisbezorgen. Dat kan al voor slechts € 11, 95 per jaar. Je betaalt dus nog geen euro per maand en mag ook een leuk welkomstgeschenk van Sportvisserij Nederland uitzoeken. Klik hier voor een abonnement.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide