Meerval spuugt complete meeuw uit (video)

19996
26 jul 2012

Nu weten we inmiddels wel dat meervallen echte slok-ops zijn en alles eten wat los en vast zit. Maar als je tijdens een onderzoek naar meerval een complete kokmeeuw uitgekotst ziet worden, krab je je toch wel verbaasd achter je oren.

Het overkwam het onderzoeksteam van Sportvisserij Nederland vanmorgen. Het team doet onderzoek naar het gedrag van meerval in de Westeinderplassen.


Een onfortuinlijke meeuw!

Voortgang onderzoek

Met behulp van de plaatselijke beroepsvisser wordt sinds april 2012 gericht op meerval gevist. inmiddels zijn al 114 meervallen gevangen met een lengte van 26 tot 150 centimeter. Hiervan zijn 25 exemplaren voorzien van een zender.

De eerste zes meervallen zijn ook al 'terug gevangen'. Deze meervallen hadden het vangen en aanbrengen van de zenders goed doorstaan. De wonden van de operatie waren bij sommige exemplaren na 14 dagen al volledig hersteld. Ook conditioneel was er geen achteruitgang waarneembaar.


De meervallen genezen zeer snel en mooi

Eén van onze collega's nam een camera mee onder water en heeft enkele mooie onderwaterbeelden gemaakt van het terugzetten van de gezenderde vissen:

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide