Streetfishing Groningen verovert de stadsgrachten

6057
15 aug 2012

Na de kick off van het nieuwe seizoen in het Belgische Mechelen verplaatst het hele streetfishing circus zich naar het meest noordelijke punt van Nederland, namelijk Groningen. Met de reeds derde editie is Groningen inmiddels een van de klassiekers onder de Streetfishing wedstrijden.

De voorgaande edities in Groningen werden beide op het lijf geschreven door Ralph de Kock. Door zijn geconcentreerde manier van vissen wist hij vis te vangen op het moment dat bij zijn concurrenten de aandacht verslapte. Deze staan inmiddels op scherp en hebben zich in grote getallen opgegeven. Ruim 50 man sterk zullen zondag 19 augustus de stadsgrachten in Groningen afvissen op zoek naar baars, snoekbaars, snoek en wellicht een vreemde eend in de bijt.


De weergoden waren ons niet goed gezind in 2011. Dit jaar verwachten ze het tegenovergestelde. Zonnebrand mee!!

Het streetfishing parcours bestrijkt een aantal delen van de diepenring zoals de Noorder en Zuiderhaven, de Hoge der A en de Lage der A. De diepenring van Groningen wordt zo genoemd omdat diep (in dialect daip) het Groningse woord voor gracht of kanaal is. De namen Hoge en Lage der Aa verwijzen naar de hoogte van de loskade. Toen Groningen via het Reitdiep nog in open verbinding stond met de zee, was de eb- en vloedwerking tot in de stad te merken. Met hoogwater loste men aan de Hoge der Aa, met laagwater aan de overzijde.


Ralph de Kock vist geconcentreerd zijn stek af.

Het water in diepenring is door de vele pleziervaartuigen op dit moment behoorlijk troebel. De diepte varieert van 2 meter aan de kant tot 4 meter in de vaargeul. Snoekbaars en baars zijn de te verwachten vissoorten hier, maar ook enkele flinke snoeken schuilen hier onder de verschillende bruggen.


Het Catch&Release principe wordt niet in alle gevallen toegepast.

Een ander deel van het parcours bevind zich buiten de ring en is door de afwezigheid van pleziervaart kraakhelder. Hier kan tussen de vele woonboten op baars worden gevist en op de open stukken is het werpen van een flinke plug soms lonend op snoek.


De Lage der Aa


Ward de Corte met een mooie maatste snoekbaars


Peuteren tussen de vele woonboten kan wellicht lonend zijn.

Deze wedstrijddag start om 9:00 vanuit Koffie en Lunchroom Lavazza aan de A-straat 14. Deelnemers kunnen in de naastgelegen hengelsportzaak Titus Blom hun scorekaarten afhalen. Om 10:00 zal dan het startsein worden gegeven en zullen de 25 koppels verdeeld over 2 zones uit gaan maken wie zich Streetfisher van de stad Groningen mag noemen.

Deze editie zal er naast de eer ook om de prijzen van hoofdsponsor Fox Rage worden gestreden. En tevens zijn er door Titus Blom prijzen beschikbaar gesteld voor een aantal nader te noemen prestaties. Ook heeft Titus voor alle deelnemers nog een extra presentje in de goodiebag gestopt. Het belooft nu al een schitterende wedstrijd te worden.

Bezoek www.streetfishing.nl

Bron: VIPmedia

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide