Feestelijke start WK Kustvissen dit weekend

6851
12 okt 2012

Dit weekend gaat het WK Kustvissen officieel van start dus kom deze herfstvakantie met het hele gezin lekker uitwaaien op de stranden van Walcheren in Zeeland en geniet van een lekker dagje strand met feestelijke activiteiten rondom het WK.

Zaterdag

Op zaterdag start de officiële inschrijving van de landenploegen die meedoen aan het WK Kustvissen. Hoewel pas maandag om 10:30 uur de officiële WK training start zullen dit weekend al veel landen aan het trainen zijn op de diverse wedstrijdparcoursen. De oplettende strandwandelaar zal het afgelopen week al opgevallen zijn dat een hoop landen al gearriveerd zijn en al volop in training zijn voor het WK.


Voormalig Wereldkampioen Jan Hennekam

De traingen dit weekend zijn voor het publiek een mooie kans om het strandvissen eens van heel dichtbij te bekijken, vragen te stellen, aassoorten en vistechnieken te bekijken of een felbegeerde handtekening te bemachtigen van een (voormalig of aanstaand) Wereldkampioen.
De inschrijving van de landenploegen vindt plaats in Hotel Westduin gelegen langs het strand tussen Zoutelande en Vlissingen. De landen verblijven tijdens het WK in dit hotel, dus grote kans dat op het strand voor het hotel ook landen aan het trainen zijn.

Vikingendag

Tevens wordt op zaterdag 13 oktober van 12.00 uur tot 23.00 uur een heuse Vikingendag georganiseerd in Zoutelande door de stichting Zoutelande Actief in samenwerking met Provincie Zeeland. Deze Vikingendag is een mooie start van het WK Kust en genoemde evenementen sluiten mooi bij aan het themajaar 2012, Zeeuws Jaar van het Water.


Vikingendag tijdens Zeeuws Jaar van het Water

De hele middag en avond is er van alles te doen tijdens de Vikingendag in Zoutelande zoals mee doen aan Vikingspelen,  kinderactiviteiten, huifkartochten, bunker en molen bezoeken, lezing historie Zoutelande en veel muziek. Ook aan de innerlijke mens is gedacht met een aantal stands aan de Langstraat met heerlijke Zeeuwse zilte zaligheden en Zapas (Zeeuwse tapas).
De Vikingendag sluit om 22.30 uur af met een mooie vuurwerkshow met muzikale begeleiding.


Grote kerk te Veere                                                Gezellige terrasjes in Veere

Zondag: Publiek van harte welkom bij opening WK in Veere


Op zondag start het WK met een grootste openingsceremonie in het prachtige historische stadje Veere. De teams lopen in parade door Veere naar de Grote Kerk, waar tijdens de ceremonie de landen en alle dames en heren wedstrijdvissers worden voorgesteld, hun volksliederen ten gehore worden gebracht en de landenvlaggen gehesen worden.

Het publiek is van harte welkom deze ceremonie bij te wonen.
De parade start om 15:30 vanaf het oranjeplein in Veere, richting de Grote Kerk waar om 16:15 de openingsceremonie begint.

Kortom een leuk dagje uit om het prachtige historische stadje Veere te bezoeken, te winkelen (koopzondag) en te genieten op de terrasjes van waar u de feestelijke WK parade aan u voorbij ziet komen.

Meer informatie over het WK Kust op de site www.wkkustvissen.nl.

Lees ook: Organisatie:

Hoofdsponsoren:

Partners:

Contact : wedstrijden@sportvisserijnederland.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.