WK Kustvissen van start

7880
15 okt 2012

De Nederlandse eguipes zijn er klaar voor! Morgen is het zover, het WK Kustvissen in eigen land. En wel aan de prachtige Zeeuwse kust tussen Vlissingen en Domburg. Vandaag oefenden de Nederlandse equipes voor de laatste keer. De komende dagen moet het gebeuren!

De Nederlandse ploegen profiteerden vandaag aan de stranden van Westduin (dames) en Domburg (heren) nog onder gunstige weersomstandigheden om de laatste puntjes op de i te zetten voor een succesvol wereldkampioenschap. De zon liet zich vooral in het begin nog geregeld zien en de aantrekkende wind kwam uit het zuidwesten.


                                           Oud wereldkampioen Jan Hennekam

Wisselend

De vangsten tijdens de officiële training waren heel wisselend. Met name op de diepere stukken werd goed vis gevangen. Vooral de stekken richting Domburg liggen dieper, waar de schar al goed aanwezig is. Meer richting Vlissingen (Westduin) is het een stuk lastiger. Door de kustversterking zijn de stekken veel ondieper geworden waardoor je meer afhankelijk bent van soorten als bot en zeebaars. Frank Dekker uit Rijswijk kan er over meepraten. Hij zat op een plek in de richting van Westduin en moest uiteindelijk genoegen nemen met twee botten.

De winnaar bij de heren Riccardo Miserendino uit Italië ving 24 vissen, goed voor een totaal aantal punten van 877 (incl. 10 extra punten per vis). Bij de dames was Christelle Oosthuizen uit Zuid-Afrika de beste met 10 exemplaren, goed voor 350 punten. De Nederlandse herenploeg eindigde op de 2e plaats en de dames op de 7e. Deze resultaten zeggen echter nog niets omdat veel deelnemers, waaronder de Nederlandse, niet het achterste van hun tong laten zien op de officiële training.

Resultaat dames landen

Resultaat dames individueel

Resultaat heren landen

Resultaat heren individueel
 

Loting

“Er zal veel afhangen van loting. Het parcours bij Westduin loopt in een bocht. Hoe dichter bij de vaargeul, hoe groter je kansen. Maar dat geldt voor iedereen,” vertelt Dekker. Ook het tij speelt een belangrijke rol weet hij. “De eerste dagen zijn lastig, omdat we maar kort bij laag water vissen. Later in de week wordt het tij gunstiger en zullen de vangsten ook aantrekken verwacht ik. Het herenteam is er in ieder geval klaar voor!”Vertrouwen

Ook de dames zijn optimistisch ondanks de tegenvallende vangsten van vandaag. Wilma van Eekeren: “Vandaag visten we bij Westduin, waar het heel moeilijk was om beet te krijgen. Morgen tijdens de eerste wedstrijddag vissen we in Zoutelande, waar we meer kansen hebben op schar. Veel zal afhangen van de vorm van de dag, maar wij zien het WK met veel vertrouwen tegemoet.” 


                                Ook de pers heeft belangstelling voor het WK

Heb je vakantie of ben je in de buurt, kom gerust een kijkje nemen en zie de toppers in actie. Het belooft een spannende week te worden!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.