Docu V.I.S.S.E.N herhaald op 8 december (video)

6695
23 okt 2012

Zaterdag 8 december zit jij in ieder geval voor de buis, want dan wordt de sportvis-filmdocu V.I.S.S.E.N herhaald! En wel om 14:10 uur, door de Avro op Ned 1.

Dat we hier niet met de eerste de beste productie te maken, was al lang duidelijk. Onlangs maakte V.I.S.S.E.N namelijk nog kans op een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival en sinds augustus lokt de docu al vele bezoekers naar bioscopen in het hele land.

V.I.S.S.E.N

V.I.S.S.E.N toont de Nederlandse sportvisser en de vissen in hun eigen habitat. Boven en onder water, op het IJ, aan de kust, op de Noordzee, midden in de stad, in de polders en langs meren en rivieren. Daarmee geeft de film een verrassend beeld van de parallelle wereld van de sportvisser. Onthullend en komisch voor de niet-visser. V.I.S.S.E.N gaat over de vraag wat de visser beweegt. Waarom vissen mensen? Wie zijn dat, die vissers? Is vissen een hobby, een sport, een vlucht, of is vissen als jagen, een onontkoombaar oeroud instinct? Wat gaat er door je heen als je een vis vangt, of als je níets vangt?

Vergeet in ieder geval niet om nu alvast 8 december te blokken in je agenda! Nederland 1, om 14:10 uur op de AVRO. Kijken!

Binnenkort op DVD

In november wordt V.I.S.S.E.N trouwens ook op DVD uitgebracht, in transparante dvd box in luxe kartonnen slipcase. Uiteraard inclusief zeer bijzondere extra's die je niet mag missen:

- Beknopte geschiedenis van de hengelsport.
Verzamelaar en sportvisser Peter Paul Blommers over adelijk hengelen sinds de middeleeuwen en de enorme opkomst van het sportvissen in de 19de en 20ste eeuw.

- De historie van de Amsterdamse 'baarscolleges'.
Ruim honderd jaar geleden telde Amsterdam alleen al meer dan 100 hengelsportverenigingen, ofwel: baarscolleges. Verzamelaar en sportvisser Peter Paul Blommers toont zijn unieke verzameling en gaat in op de vischcolleges.

- Over vissen, Papoeaʼs en jachtinstinct
Schrijver en bioloog Tijs Goldschmidt over de fascinerende overeenkomsten tussen jagende Papoea's en vissende mannen in Nederland, de rust die vissers zoeken, de natuur, de spanning, de wedstrijd, blondines met een D cup en de behoefte om 'even weg te zijn'.

- De legende van sidderrog
Werelden onder en boven water. In de cultuur van de Papoea's spelen mythen en vissen een belangrijke rol. Tijs Goldschmidt over de mythe van mens en vis sidderrog en werelden onder en boven water.

- Trailer

Consumentenprijs: € 19,95. Straks ook te koop via onze webshop, houd de site in de gaten!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.