Dubbel GOUD voor Nederland op WK Kustvissen

7606
23 okt 2012

Vandaag was de laatste allesbepalende 4e wedstrijddag in de strijd om podiumplaatsen van het WK Kustvissen 2012. Hoewel Nederland er goed voor stond met 6 punten voorsprong bij zowel de dames als heren, werd het een zeer spannende strijd tot het einde met veel vis.Vandaag was de grote finaledag en zijn de podiumplekken verdeeld. Het was een prachtige dag met hoge temperaturen en nauwelijks wind. De wedstrijd startte een uur eerder dan de aflopen dagen, t.w. om 09.30 uur en duurde tot 13.30 uur. De heren visten hun laatste wedstrijd aan de Baaiweg in Domburg (golfbaan), terwijl de dames neerstreken op de stranden van Zoutelande (Kustlicht).

Uiteindelijk wonnen de Nederlandse dames GOUD. 2e werd Frankrijk en 3e Duitsland. Individueel is de nieuwe dames wereldkampioen Cindy Gambier uit Frankrijk. Janet Verlinde (half Nederlandse) werd 2e voor Engeland. Linda van de Velde en Christel Verhage werden uiteindelijk zeer verdienstelijk 5e respectievelijk 6e.

Bij de mannen werd het Nederlandse team nipt WERELDKAMPIOEN met 14 punten, gevolgd door Wales met 15 punten. Had een Nederlandse deelnemer 1 punt meer gehad dan stonden Nederland en Wales in punten gelijk en was Nederland 2e geworden omdat Wales veel meer centimeters heeft gevangen. Ierland werd derde.
Alan Price uit Wales is de nieuwe wereldkampioen bij de heren.
Hendrik Jan Polhuis viel net buiten het podium met een 4e plaats.

Klik hier voor het volledige verslag en de uitslag

Lees hier alle nieuwsberichten rondom het WK Kustvissen 2012

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.