HÉT VISBLAD ONLINE NOVEMBER (VIDEO)

5986
25 okt 2012

Het is 25 oktober, en dat betekent de officiële ‘release datum’ van het novembernummer. Dat klinkt allemaal heel serieus, en dat is het ook. Want serieus: deze editie mag je absoluut niet missen, met voor ieder wat wils.

Allereerst de coverstory. Over de meervalvisserij. In eigen land, welteverstaan. Want sinds de Visserijwetswijziging op 1 oktober j.l. mag ook in Nederland op de grootste zoetwatervis van Europa gericht worden gevist. Hoewel de zomer – en daarmee de beste meervalmaanden – alweer voorbij is, duiken we vanaf pagina 14 in de wereld van deze mysterieuze monsters. Aan de hand van een viertal ‘meervalpioniers’ doen we het een en ander uit de doeken over de mogelijkheden van het gericht vissen op meerval in eigen land. Zo heb je nog wat tijd om je optimaal voor te bereiden voor komend voorjaar.

‘VERS DE VASE’ EN MOOIE DOBBERS

Verder geeft Hennie van der Bruggen je in de witvisrubriek alle geheimen prijs over de muggenlarve. Dit dieprode, semi-geheime topaasje is gewoon uit de sloot te halen en dat is dan ook wat Hennie tientallen jaren deed. Menig witvisser en wedstrijdvisser haalde zijn ‘vers de vase’ bij Hennie in het Brabantse Geffen. Nu is hij gepensioneerd en doet hij alle ins & outs over de rode muggenlarve uit de doeken. Interessant!

En minstens zo interessant is het portret dat we maakten van dobberbouwer Rob de Min, alias ‘Dobber Rob’. We zochten hem op in zijn ‘atelier’ in Zoetermeer en keken over zijn schouder mee hoe hij toch die schitterende vlokdobbertjes en karperpennetjes maakt!
SASKIA SIJMONS

Even verderop kom je het zeevisartikel tegen. Daarvoor gingen we deze maand op stap met de Haagse Saskia Sijmons. Deze goedlachse verschijning is een bloedfanatieke zeevisser. Haar specialiteit: het ‘peuterwerk’ in de branding. Benieuwd naar wat dat inhoudt? Check dan het artikel vanaf pagina 24.Ook in de karperrubriek deze maand trouwens vrouwelijk schoon. Het gaat om Jill van der Krieken – een Bossche schone die altijd trouw met haar vriend Dyon meegaat met nachtvissen. Een portret van dit ‘karperkoppel’, aan de waterkant in Den Bosch.

VRAAG HET AAN ED

Voor de Vraag het aan Ed kozen we deze maand de vraag van Ferdi van Dongen uit. Dood aas vissen met vastlood op de bodem had hij ooit wel eens gedaan, maar dood aas vissen met de dobber was hem vreemd. Een datum met Ed en cameraman Sytse was gauw gepland, en vol goede moed trokken de heren naar een jachthaven aan het Veluwemeer. Check hieronder de bewegende beelden!Ook de overige vertrouwde rubrieken als de Zo zit dat, Vismail, Visnieuws, Spraakwater (met deze maand Jan van Mechelen van Viskweekcentrum Valkenswaard), Verenigingsnieuws, Vuurdoop, Nieuw in de rekken, Wedstrijdnieuws, Visfotostrip (wederom met dames) en de column van Herwin Kwint zijn weer van de partij. Genoeg leesplezier dus!

Heb jij nog geen abonnement op Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je hét magazine voor de Nederlandse sportvisser twaalf keer per jaar. Dat is nog geen euro per maand! Bovendien mag je ook nog een welkomstgeschenk van Sportvisserij Nederland uitkiezen. Klik hier voor een abonnement.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.