Jongeren vangen kwabaal in de Beerze

10050
31 okt 2012

Dit najaar ging een groepje van de Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie met het schepnet vissen in de Beerze (beek nabij Boxtel). Er werden twee prachtige kwabalen gevangen.

Tijdens het jeugdkamp van JNM was het doel de jeugd kennis te laten maken met verschillende vissoorten, een kwabaal te vangen en zo mee te helpen aan de monitoring van de kwabalen in de Beerze. Een kwabaal vang je niet zomaar, maar de jeudige deelnemers wisten tegen alle verwachtingen in twee kwabalen te vangen. Daarnaast kwamen maar liefst 12 vissoorten bovenwater.

Sportvisserij Nederland en waterschap de Dommel zijn al vanaf 2009 bezig met een herintroductie van de voorheen uitgestorven kwabaal in deze mooie beek. De dieren zijn gezond en groeien goed. Mogelijk kunnen we in het voorjaar van 2013 natuurlijke voorplanting van de uitgezette dieren aantonen.

Lees hier het eerste bericht over de kwabaal uitzetting in 2009:

4 november 2009 - kwabaal uitzetting in de beerze

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.