Geslaagde Vissennetwerkdag op 29 november

5747
04 dec 2012

Ruim tachtig mensen waren afgelopen donderdag bijeen bij de 36e bijeenkomst van het Vissennetwerk met het thema: ‘Waterkwaliteit en Vis’. De dag werd mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland en de Unie van Waterschappen en georganiseerd in samenwerking met de RWS Waterdienst in Lelystad. Het programma bestond uit een aantal presentaties en een discussie aan de hand van stellingen.

De dag startte met twee presentaties over de KRW vismaatlatten. Eddy Lammens (RWS Waterdienst) ging in op de veranderingen die recent zijn doorgevoerd in ondermeer de maatlatten voor zoete meren, rivieren en kanalen en sloten. De inhoud van deze presentatie kunt u hier vinden. Marco Beers (Waterschap Brabantse Delta) ging in op de haalbaarheid van de doelen volgends de KRW maatlatten voor de beken in Brabant, waarbij gebruik werd gemaakt van een ecologisch expertsysteem.
In de tweede helft van de ochtend kwamen microverontreinigingen in het water, zoals geneesmiddelen, brandvertragers, hormoonverstoorders en zware metalen, aan bod.
In de middag ging Joke Nijburg (Adviesbureau Waterschakel) in op het gebruik van slib om diepe plassen te verondiepen en mogelijke effecten op de vis.
Daarna gaf Nico Broodbakker (Wetterskip Fryslân) zijn visie op de rol van de waterbeheerder in het visstandbeheer. Als laatste was er een duopresentatie over de relatie waterplanten en vis, waarbij het onderwerp van twee heel verschillende kanten werd belicht: Gerard ter Heerdt (Waternet) analyseerde vooral de oorzaken van overmatige hoeveelheden waterplanten en Marco Kraal (Sportvisserij Nederland) ging vooral in op de nadelige effecten die deze waterplantenoverlast hebben op het draagvlak van het water- en natuurbeheer bij het grote publiek. De dag werd afgesloten met een discussie aan de hand van een aantal stellingen die de sprekers hadden aangeleverd.

De verslagen en andere presentaties van de bijeenkomst zijn hier terug te lezen op de website

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide