Internationale Teams Kust en Boot 2013

5363
21 dec 2012

Nationale teams welke waren samengesteld uit de nationale selecties 2012 hebben in het afgelopen jaar prachtige resultaten behaald. Het wereldkampioenschap voor de dames, heren en juniorenploeg Kustvissen met daarnaast een 1e en 2e plaats voor Jeromy van Houdt en Kees Gillissen individueel en winst bij de Meerlanden Boot zijn een greep uit de hoogtepunten.

Het team van coaches heeft vanuit de nationale selecties kustvissen en bootvissen de teams samengesteld die Sportvisserij Nederland in 2013 gaan vertegenwoordigen. Uiteraard is daarbij, naast de ranking in de Nationale Topcompetitie rekening gehouden met de inzet en positieve houding in de reeks van nationale wedstrijden, maar ook tijdens voorgaande selecties voor het nationale team.

Bij het maken van de keuzes is het uitgangspunt dat de individuele sporters samen een team vormen. Deelnemen aan internationale wedstrijden onder de vlag van Sportvisserij Nederland gebeurt altijd als (landen) team. Ook volgens de normen van NOC-NSF beoefen je met het nationale team een teamsport. Het gaat zoals zij het omschrijven immers bij deze wedstrijden om het gezamenlijk behaalde resultaat.

Teamleden moeten elkaar aanvullen op kunde, ervaring en karakter, kortom ze moeten complementair zijn. Op deze manier krijg je een team dat beter is dan de afzonderlijke individuele kwaliteiten bij elkaar genomen.
Enkele andere belangrijke eigenschappen waarop geselecteerd wordt, zijn:
- Ervaring, ontwikkeling, inzet en zelfredzaamheid.
- Beheersen van technische (basis) vaardigheden.
- Het snel eigen maken van nieuwe technieken (Talent).
- Collegiaal en sociaal. Teambelang voor eigenbelang.
- Fysieke, mentale en geestelijke gesteldheid.

De teams zijn bekend (zie bijgaande lijst) en we hebben veel zin in de komende kampioenschappen. In ons achterhoofd hebben we nog wel een aantal verbeterpunten waar we hard aan gaan werken. Een zo open mogelijke communicatie hoort daar absoluut bij. Maar voorop staat het plezier wat we allemaal aan onze sport beleven.

Samenstelling teams WK's en internationale wedstrijden Kust en Boot

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.