Hét Visblad Online februari 2013 (video)

9268
24 jan 2013

Goed nieuws: het nieuwe Visblad kan vanaf vandaag op je deurmat ploffen - als je abonnee bent tenminste. Een ideale manier om tijdens deze vorstperiode toch nog lekker met vissen bezig te zijn. Voor je het weet is het ijs trouwens weer weg, en kun je met de tips uit het februari-nummer direct vol gas aan de slag!

In dit kersverse prijkt de doorgewinterde karpervisser Joery van der Beek met een fraaie winterkarper op de cover. Het luidt meteen ook de 'coverstory' in: winterkarperen. We gingen een dag op pad met hem en zijn vismaat Jan Coolen op pad om alle ins en outs van succesvol karperen in de winter uit te vogelen. Dat lukte aardig, zoals je zult lezen vanaf pagina 38.

Maar het februari-nummer bevat natuurlijk veel meer dan louter een winterse karper reportage. Een greep uit de verschillende, interessante en leerzame artikelen: witvissen met aanstormend talent Melissa Krijgsman, roofvissen vanuit de rubberboot, vier zeeviscracks over het getij en hoe hiermee om te gaan aan zee, en een spoedcursus wintervliegen binden voor de vliegvisser.

 
Melissa Krijgsman

Verder blikt Marco Kraal in de rubriek Vis TV Backstage deze maand vooruit op de aflevering 'snoeken in een Vinex-wijk' die dit voorjaar op de buis verschijnt, gingen we voor de Spraakwater langs bij het Team Water-Havens van de Amsterdamse politie, en bespreken we in de Vuurdoop (waar je ook de maandelijkse column van Herwin Kwint vindt) een opmerkelijke nieuwe aasdip voor karpervissers. Uiteraard onbreken ook de vaste rubrieken Zo Zit Dat, Visnieuws, Vismail, Verenigingsnieuws, Nieuw in de rekken, Wedstrijdnieuws en de Visfotostrip deze maand niet.

En dan zouden we bijna nog de vertrouwde rubriek 'Vraag het aan Ed' vergeten. Althans, maak er deze maand maar 'Vraag het aan Kraal' van. Jan Vernooij uit Utrecht wilde namelijk graag leren dropshotten, en laat dat nou net een visserij zijn die Kraal op zijn lijf geschreven staat. Zo gezegd, zo gedaan, en met de hulp van Kraal leerde Jan in notime de fijne kneepjes van het dropshotvak. Uiteraard werd er ook vis gevangen, en het bewijs daarvoor zie je zowel in het artikel als in de vertrouwde Visblad TV-aflevering. Check daarom meteen de video, hieronder!

Abonnement

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Dat euvel is gelukkig makkelijk op te lossen door hier te klikken! Voor nog geen twaalf euro per jaar ontvang je twaalf nummers van Hét Visblad plus een welkomstgeschenk, en ben je iedere maand op de hoogte van het laatste nieuws uit de sportvisserij.

Archief

Visblad TV (video's)

Vraag het aan Ed (video's)

Karpervissen

Roofvissen

Vliegvissen

Witvissen

Zeevissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.