Uitgezette steuren vinden weg naar Noordzee

7114
28 jan 2013

De steuren die in mei uitgezet zijn in de Rijn hebben geen moeite gehad de Noordzee te vinden. De eerste steur die bij Nijmegen was uitgezet, zwom binnen tweeëneenhalve dag in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland.

Om te wennen aan het zoute water verbleven de steuren gemiddeld twee weken in de brakke overgangszone tussen de zoete rivier en de zoute zee. Daaruit blijkt dat een goede overgang voor de oervissen erg belangrijk is.

In mei 2012 werden door natuurorganisatie ARK, het Wereld Natuur Fonds en Sportvisserij Nederland 47 steuren uitgezet. Doel van het uitzetten is om te kijken of de steur, die tot de jaren vijftig in Nederland voorkwam, weer in Nederlandse wateren kan overleven. Belangrijk daarbij is dat de vis de Noordzee kan vinden, omdat hij daar een groot deel van zijn leven doorbrengt. Sportvisserij Nederland heeft een eerste onderzoek naar de gedragingen van de steuren laten uitvoeren.

-> Lees het hele bericht op Natuurbericht.nl

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.