Goede vangsten verwacht bij start Topcompetitie Karpervissen 2013

7079
16 apr 2013

Vrijdag 19 april start de Nationale Topcompetitie Karpervissen aan de Lage Vaart te Almere. In deze reeks van vier 40-uurs wedstrijden strijden 27 koppels voor de drie plekken in het nationale team dat deelneemt aan het WK Karpervissen 2014 in Bosnië. Zondag 21 april om 10.00 uur wordt het eerste klassement opgemaakt.

Na een voorbereidingstijd van twee uur, start de eerste wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Karpervissen 2013 om 18.00 uur. In de daarop volgende 40 uur zullen de deelnemers alles uit de kast halen om de karpers van de Lage Vaart aan de schubben te komen. Die zwemmen er voldoende, want dit water kent een uitstekend karperbestand – zo werden hier tijdens de wedstrijd van vorig jaar maar liefst 78 karpers gevangen. De verwachting is dat vooral de nachtelijke uurtjes productief zullen zijn, aangezien de karper een vis is die vaak in het donker actief is. 

Ook Richard van Leeuwen en Corné Zwijnenberg zijn deze editie weer van de partij. Dit koppel won in 2012 de TC Karper won en wordt in september van dit jaar afgevaardigd naar het WK Karpervissen in Portugal – evenals de nummers twee en drie van de editie 2012: Cor Jamin/John Sterkenburg en Ton van der Bruggen/Kevin Sleutjes. Welke tactiek de winnende wordt, zal aan het eind van de zondagochtend in het Almeersch Hippisch Centrum aan de Trekweg in Almere blijken. Uiteraard is het publiek tijdens de wedstrijd ook welkom langs de Lage Vaart, aan de Trekwegzijde tussen de Buitenhoutse Dreef en de Blauwe Brug (m.u.v. De Vaartplas). Ook op Twitter en Facebook zullen de verrichtingen van de diverse teams te volgen zijn.

De Nationale Topcompetitie Karpervissen georganiseerd door Sportvisserij Nederland en De Karper Sportvisserij Nederland. De andere drie wedstrijden vinden plaats in de Otheense Kreek bij Terneuzen (24-26 mei), het Borgerswold bij Veendam (14-16 juni) en Het Rutbeek bij Enschede (18-20 oktober). Naast de WK-tickets en de bijbehorende geldprijs voor de beste drie koppels, zijn er bij iedere wedstrijd prachtige materiaalprijzen en karpervisreizen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door de diverse sponsoren.

 

 

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.