Vis TV afl 8: zomersnoek (video)

10209
17 apr 2013

Visten Ed en Marco in de eerste aflevering van dit seizoen nog op het ijs van Elburg op snoek; komende zondag 21 april vertrekt ons duo vanuit dat zelfde maar nu ijsvrije Elburg richting het Veluwemeer en Drontermeer.

De snoeken die in de winter de haven onveilig maken, leven in de zomer namelijk in de meren. Reden voor Ed en Marco om heel wat minder dik gekleed en met prachtig weer met de boot het water op te gaan.

Behalve door te vissen met kunstaas, zetten ze vandaag vooral in op het vissen met dode aasvissen. Gemonteerd aan een zogenaamde fireball en dansend op en boven de bodem is een dode blankvoorn maar al te vaak onweerstaanbaar voor een snoek.

Elk talud wordt vakkundig afgevist en af en toe werpt Ed ook een shad richting de rieten. Je weet immers maar nooit. Wel weet hij nu dat haken van een dreg akelig scherp kunnen zijn…!

Check hieronder de promo van aflevering 8:

Ook de nieuwe serie Vis TV bestaat weer uit 12 wekelijks en op zichzelf staande afleveringen, zodat je tot half mei de prachtige en vaak spannende visavonturen van Ed Stoop en Marco Kraal kunt meebeleven. Daarnaast kun je op de website van Sportvisserij Nederland handige vistips bekijken die met de desbetreffende uitzending verband houden.

Vis TV is steeds te zien op zondagmorgen van circa 9.30 tot 10.00 uur op RTL-7, terwijl herhalingen elke zaterdagmiddag om circa 14.30 uur op deze zender worden vertoond. Ook bij uitzending gemist van RTL is de aflevering te zien, zodat je geen aflevering van Vis TV 2013 hoeft te missen.

Ed en marco op MijnVISmaat

De oplettende vismaten van Ed Stoop en Marco Kraal hebben natuurlijk al lang gezien wat de heren zoal vangen. Ed en Marco zijn namelijk ook actief op MijnVISmaat, het platform (website + app) om je vangsten te registreren en delen met je vismaten. Nog geen account? Ga naar www.mijnvismaat.nl en registreer je gratis!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.