Hét Visblad online mei 2013 (video's)

4351
26 apr 2013

Alle VISpashouders krijgen een dezer dagen het nieuwe Visblad thuisgestuurd. Dit betreft een speciale editie waarin naast al het landelijke nieuws op sportvisgebied ook een katern zit met acht pagina’s nieuws van jouw hengelsportfederatie. Houd je brievenbus dus goed in de gaten!

Check trouwens niet alleen je brievenbus, want bij de productie van dit nummer hebben we ook twee video’s opgenomen als bonusmateriaal bij een artikel. Zo is het karperartikel deze maand gewijd aan het nachtvissen. Nu er op heel veel wateren met de Nachtvistoestemming het hele jaar door ’s nachts mag worden gevist, lieten we Vis TV presentator Marco Kraal een aantal handige tips voor het betere nachtwerk op papier zetten. Om dit artikel extra luister bij te zetten, ging Marco ook een nachtje karpervissen vergezeld door cameraman Sytse van der Harst. Check de video hieronder!

Visblad TV - nachtvissen op karperOok zijn collega Ed Stoop ging in het gezelschap van Sytse naar de waterkant. Samen met Dennis Thiemann uit Capelle aan den IJssel toog hij naar de Hollandse IJssel in het kader van de rubriek Vraag het aan Ed. Met de genoemde rivier praktisch voor de deur wilde Dennis wel eens weten hoe hij het feedervissen op dit mooie getijdenwater nu het beste aan kan pakken. Ed pakte daarom zijn feederstokken, een zwik voerkorven en gaf een stoomcursus rivierfeederen. Ondanks de aanvankelijke slow start, pakte dit bijzonder fraai uit. Even klikken op link voor de video!

Vraag het aan Ed - feedervissen op de rivier


De vrouw achter de sportvisser
Deze editie van Hét Visblad zit verder ook weer boordevol met mooie, interessante en originele verhalen. Zo stellen we in een vier pagina’s tellend artikel nu eens niet de sportvisser, maar de vrouw achter de man met de hengel centraal. Want die ving niet alleen de man van haar dromen, maar kreeg zijn hobby er gratis bij. In vier portretten laten we de dames aan het woord over hun man en zijn passie. Een verhaal over eigen vriezers, strandwandelingen bij laagwater, garages vol visspullen en kilo’s casters, maden en pieren in huis.

Light zeebaarsvissen
In het roofvisartikel van deze maand staat de zeebaars centraal. Met het nieuwe seizoen in aantocht geeft Harold Speksnijders zijn visie op de kunstaasvisserij op zeebaars. Deze routinier breekt daarbij een lans voor het ‘light’ vissen. “Veel zeebaarsvissers gebruiken onnodig zwaar materiaal. Die overkill is nergens voor nodig. Lichter vissen is prettiger, leuker en doet recht aan een fantastische sportvis als de zeebaars.” Een prikkelende stelling, goed doortimmerd verhaal en wellicht stof tot nadenken voor veel sportvissers die het de komende tijd op de zeebaars gaan proberen.

Een haring-uitje
Voor het zeevisartikel kiezen we dit keer het ruime sop. Dat doen we op het Grevelingenmeer en met de kajak. Nu de haring weer is gearriveerd, staat de Brouwersdam doorgaans helemaal afgeladen vol met sportvissers. Vanuit de kajak heb je echter volop de ruimte en kun je in alle rust vissen op deze zilveren zichtjagers. Kajak-crack Bram Hullekes doet deze bijzondere visserij voor je uit de doeken en strooit met tips en trucs, zodat ook jij het kajakvissen op haring een keer kan gaan proberen.

Abonnement
Verder staat er natuurlijk nog veel meer in dit Visblad, maar dat kun je allemaal lekker rustig zelf bekijken (mits je in het bezit bent van de VISpas). Tenslotte nog een laatste tip voor de VISpashouders die nog geen abonnement hebben op Hét Visblad: voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien krijg je als je abonnee wordt ook nog een leuk welkomstcadeau. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.