Graskarper in Weert

13789
25 apr 2013

Afgelopen woensdag is 650 kilo graskarper uitgezet in de IJzeren Man In Weert. De uitzetting vond plaats in een samenwerking tussen HSV Sint Petrus en Sportvisserij Nederland.

De laatste jaren ondervond HSV Sint Petrus veel overlast van waterplanten. Vooral aarvederkruid en draadalgen (flab), maar ook waterpest, hoornblad en kranswieren zorgden de laatste jaren voor een zeer hoge bedekking waardoor de sportvissers nauwelijks konden vissen.
In samenwerking met Sportvisserij Nederland is 650 kilo graskarper uitgezet om de massale plantengroei tegen te gaan. Samen met de nog aanwezige oude graskarpers van eerdere uitzettingen heeft de IJzeren man nu een bezetting van ongeveer 100 kilo graskarper hectare. De uitzetting is gericht op het terugdringen van de waterplanten. De bedoeling is dat enerzijds de mogelijkheden voor de sportvisserij weer toenemen, maar anderzijds dat er voldoende waterplanten overblijven voor schuil- en paaigelegenheid voor de vis. De komende jaren wordt de waterplantenontwikkeling in de IJzeren Man nauwlettend gevolgd.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.