Bever bijt visser dood

9781
29 mei 2013

Een visser is in Wit-Rusland doodgebeten door een bever. De 60-jarige man wilde met het knaagdier op de foto, maar de bever had daar geen trek in. Hij viel de man aan en beet een slagader door.

Bevers vallen steeds vaker mensen aan in Wit-Rusland, waar ze zich steeds vaker ophouden in bewoond gebied, in de buurt van woningen, winkels en scholen.

Hoewel de diersoort in Europa ooit op de rand van de afgrond balanceerde, zijn bevers als gevolg van jachtverboden en herintroductie bezig aan een gestage opmars. In Wit-Rusland en Polen is het aantal bevers de afgelopen tien jaar verdrievoudigd tot zo'n tachtigduizend stuks. Die zijn in hun zoektocht naar leefgebied steeds dichter in de buurt van bevolkingscentra gekomen, met confrontaties tussen mens en dier tot gevolg.

De visser was in de omgeving van Minsk met vrienden onderweg toen hij langs de kant van de weg de bever zag zitten. Hij stapte uit om het dier te pakken, maar dat ging in de aanval en beet de man diverse malen. Daarbij werd een hoofdslagader in het been van de man getroffen.

Bron: Nieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.