Brochure Dit is sportvissen!

5286
10 jun 2013

In het kader van de nieuwe Basiscursus Viswaterbeheer is een brochure ontwikkeld, die de sportvisserij in Nederland in al zijn facetten laat zien. De brochure wordt gebruikt als cursusmateriaal bij de cursus, maar is ook aan te vragen door hengelsportverenigingen. De brochure is prima te gebruiken in het contact met gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties en laat zien wat sportvissers willen en nodig hebben.

Speciaal voor hengelsportverenigingen
De aandacht voor het water- en visstandbeheer is in de afgelopen jaren toegenomen en steeds meer partijen zijn hierbij betrokken. Een goede waterkwaliteit, een meer natuurlijke inrichting en beheer van wateren en het bieden van recreatiemogelijkheden vormen hierbij belangrijke aspecten. In de brochure ‘Dit is sportvissen!’ worden de wensen van sportvissers duidelijk beschreven, zodat er bij de inrichting en het beheer van het water, de oevers én de visstand rekening mee kan worden gehouden. Hengelsportverenigingen kunnen de brochure gebruiken bij overlegsituaties met gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties. De informatie kan dienen om de eigen kennis te vergroten én om andere belanghebbenden te laten zien dat we een partner zijn om rekening mee te houden.


Belangrijk stedelijk water
Een paar belangrijke hoofdstukken in de brochure zijn ‘Sportvissers willen vissen’ en ‘Sportvissers willen vangen’. Hierin wordt onder meer ingegaan op een optimale bereikbaarheid en bevisbaarheid van wateren, maar ook op de problemen die sportvissers ondervinden met dichtgroeiende viswateren en de wegvraat van vis door aalscholvers. Het belang van water in de bebouwde kom wordt benadrukt, omdat het grootste deel van de Nederlandse sportvissers vooral vist in singels, vijvers en vaarten dicht bij huis. Gesteund door de federaties kunnen hengelsportverenigingen en gemeenten er voor zorgen dat al het stedelijke water ook aantrekkelijk viswater is, met een goede visstand en goede visserijmogelijkheden.
Verkrijgbaarheid brochure

De brochure is in PDF-formaat te downloaden vanaf deze pagina onder de Verenigingsservice.

Hengelsportverenigingen kunnen maximaal vijf brochures gratis aanvragen via e-mail. Hierbij moeten de verenigingsnaam, adresgegevens en het verenigingsnummer worden vermeld. De brochure is ook te koop via de webwinkel van Sportvisserij Nederland en kost € 2,50.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.