Geslaagde derde wedstrijd TC Karper

10149
17 jun 2013

Het afgelopen weekend is aan het Borgerswold te Veendam de derde wedstrijd van de Topcompetitie Karpervissen 2013 gevist. In een schitterende omgeving en onder goede weersomstandigheden wisten de 26 koppels in totaal zeven vissen te landen. Geen overweldigend goede vangst, maar wel stuk voor stuk fraaie vissen. De deelnemers waren zonder uitzondering zeer tevreden over het wedstrijdwater.

Het complex Borgerswold/Langebosch is een plassengebied in een grotendeels parkachtige omgeving. In de door kanalen en sloten verbonden plassen liggen meerdere eilanden. Deze eilanden en een aantal overs zijn zwaar gebroeid met bomen, waarvan de takken over het water hangen. Hier lagen volgens de lokale vissers veel ‘hotspots’, waar de vangst van meerdere vissen mogelijk moest zijn. Veel deelnemers deden hun uiterste best om hun aas dicht bij de overhangende takken aan te bieden, wat in sommige gevallen werd bemoeilijkt door een te grote afstand. Een voerboot had hier uitkomst kunnen brengen, maar dat hulpmiddel is bij de Topcompetitie Karper verboden.
Ruige weersomstandigheden

Na het startsignaal kon op vrijdagmiddag 18:00 uur worden ingeworpen. Na een dag met veel wind werd het in de loop van de avond erg rustig en volgde er een windstille nacht. Vaak geen optimale omstandigheden voor de karper, maar zaterdagmorgen bleek dat er in alle drie de vakken vis was gevangen. Helaas niet veel, maar gelukkig wel erg fraaie vissen! Ook waren er enkele koppels die ’s nachts een vis hadden verspeeld.
Zaterdag nam de wind flink in kracht toe en kregen de deelnemers een enkele bui over zich heen. Iedereen wreef in de handen, want zulk ruig weer moest garant staan voor flinke activiteit onder het karperbestand.


Geen opleving

Zaterdag overdag werden een paar vangsten gemeld, waaronder een tweede vis voor het uiteindelijk winnende koppel John de Geus en Jeroen van der Heijden (jawel, eveneens winnaars van de tweede wedstrijd aan de Otheense Kreek). De verwachte opleving bleef verder helaas uit. Zaterdagnacht wist het dameskoppel Lizette en Bianca nog een karper van 18 pond te vangen op het grote open water van het Langebos. Door zaterdagavond het inwerpen uit te stellen tot een moment dat de wind even afzwakte, konden ze hun aas net in een iets dieper deel van het water krijgen, met een aanbeet als resultaat.

Zeer tevreden
In totaal zijn er tijdens de wedstrijd zeven karpers gevangen, met een spiegelkarper van ruim 25 pond als zwaarste vis. Ondanks deze enigszins tegenvallende vangst waren de deelnemers na afloop zeer te spreken over het Borgerswold/Langebosch als wedstrijdwater. De ruime opzet van het wedstrijdparcours, de bijzonder fraaie stekken en de rustige omgeving vielen erg in de smaak. Velen noemden ook de vriendelijke bezoekers - waaronder lokale karpervissers - die erg gastvrij waren en bovendien graag tips gaven over de beste stekken en juiste tactiek aan dit water.

Uitslag Topcompetitie Karpervissen Borgerswold/Langebosch:

1e prijs op A1 John de Geus en Jeroen van der Heijden
2e prijs op B5 Wim en Peter Molendijk
3e prijs op C2 Patrick van de Heijden en Henk Zwaneveld
4e prijs op C3 Bianca Venema en Lizette Beunders
5e prijs op A2 Maikel van der Linden en Silvester van Dijk
6e prijs op C8 Ferry Verhofstad en Pieter Aalmoes
De prijs voor de zwaarste karper van 12.647 gram was voor John de Geus en Jeroen van der Heijden.

De totale uitslag van de wedstrijd en de tussenstand in het klassement is hier te vinden.


Sponsors:

 

 

Lees ook:


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.