Make-up voor wedstrijdvissers (update: video)

6950
24 jun 2013

Foto's: Nick van Ormondt. Ja mensen; je leest het goed. Wedstrijdvissers zitten soms compleet met oogschaduw en blosje op de wangen aan het water. In ieder geval Arjan Klop en Jurgen Spierings, onze twee wedstrijdtoppers die Nederland vertegenwoordigen op Fish-O-Mania. DE belangrijkste viswedstrijd van Engeland met dit jaar ook een Landenwedstrijd die RTL-7 zondag 14 juli a.s. maar liefst vijf uur lang live uitzendt.

Update 24/6: een uitgebreid interview (met beeld) op Radio 1. Klik hier om het item terug te zien.

Afgelopen dinsdag moesten de heren in het kader van de promotie voor Fish-O-Mania op de foto. En, bij dergelijke fotoshoots met professionele fotografen en RTL als opdrachtgever gaat het er wel even anders aan toe dan wanneer je tijdens het vissen plaatjes aan de waterkant schiet. Ook Ed Stoop, die 14 juli het verslag van dit fantastische evenement voor zijn rekening neemt , ontkwam niet aan de poedertjes en kwastjes van de visagiste. Iets dat wij sportvissers natuurlijk niet gewend zijn. Al hangen er soms geurtjes van flavours e.d. rond wedstrijdvissers waar je van alles bij kunt bedenken.


Arjan moet er ook aan geloven...

Eerst mochten Arjan en Jurgen dus onder de poederdoos en daarna natuurlijk in oranjetenue met hengels op de viskist. Hengels naar voren, hengels naar achteren, hengels omhoog en ga zo maar door. Met Ed en zonder Ed en af en toe weer die visagiste er bij om te kijken of de make-up niet was doorgelopen en hier en daar wat bijgewerkt moest worden.


Opgemaakt en wel: tijd voor de shoot.


Het eeuwige duimpje van Ed.

Tsja; en toen het fotograferen eenmaal was gebeurd en de camera al was opgeborgen, kregen onze ‘wedstrijd-azen’ ineens kriebels. Niet door alles wat op hun gezicht zat gesmeerd, maar gewoon viskriebels. Als je immers met hengels aan de waterkant zit, dan wil je ook even vissen. Dan moet je van de nood een deugd maken. Dus maakt Arjan snel wat lokvoer aan, gooit een paar balletjes bij de twee dobbers en prikt bij gebrek aan levende maden een kunstmade op de haak.
Laat Jurgen nou meteen een voorn vangen en de fotograaf weer snel zijn camera pakken!


Tja, als je dan toch aan de waterkant zit!

Foto's: Nick van Ormondt

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.