Vislessen lopen als een trein

6348
25 jun 2013

Veel hengelsportverenigingen zijn al overtuigd van het succes van vislessen om (nog niet vissende) kinderen te laten ervaren hoe leuk sportvissen is. Zij gaan dit jaar de basisscholen in hun gemeente langs om duizenden kinderen te enthousiasmeren voor het vissen en te interesseren voor het viswater in hun omgeving.

De kinderen krijgen een biologieles over de vis en zijn leefomgeving, leren hoe ze verschillende vissen kunnen herkennen en leren hoe ze vissen netjes kunnen onthaken nadat ze gevangen zijn. Dit jaar zal in minimaal 275 klassen een visles worden gegeven. Sportvisserij Nederland hoopt dat zo veel mogelijk verenigingen hieraan meedoen.

Niet alleen leren kinderen tijdens een visles veel over de onderwaterwereld, ze maken ook kennis met de sportvisserij. Onder begeleiding van vrijwilligers van de plaatselijke hengelsportvereniging wordt tijdens het middagprogramma zo'n anderhalf uur gevist. Bij een recente visles in Monnickendam vingen de kinderen hierbij maar liefst 181 vissen! Vaak kunnen de kinderen na de visles terecht bij hun vereniging voor een aanvullende viscursus, waar ze de fijne kneepjes van het vissen wordt bijgebracht. Tijdens zo’n cursus leren ze een tuigje maken, de dobber uitpeilen, lokvoer maken en andere belangrijke dingen om zelfstandig te kunnen vissen.De vislessen zijn een gezamenlijk project van alle hengelsportfederaties en Sportvisserij Nederland. De hengelsportverenigingen worden ondersteund bij het benaderen van jeugd en scholen en materiaal wordt beschikbaar gesteld voor allerlei vormen van jeugdwerk. Ook worden vismeesters en jeugdbegeleiders opgeleid om vislessen en cursussen te verzorgen bij hun eigen vereniging.

Klik hier voor de beschikbare materialen en klik hier voor het actuele cursusaanbod.
Heeft u vragen, tips of ideeën over jeugdwerk of heeft u een leuk lopend programma voor de jeugd? Neem dan contact op met uw federatie en geeft dit door.
De federaties en Sportvisserij Nederland zijn graag bereid u te helpen en we gebruiken deze informatie om onze service naar de verenigingen te verbeteren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.